Vištiena su pomidorais keptuvėje
Vištienos patiekalai laikomi universaliais. Jį greitai ir lengvai paruošti, jis skanus, o vištiena laikoma dietine. Šiandien jums pristatysiu keptuvėje keptos vištienos su pomidorais receptą. Šis patiekalas ne tik papuoš jūsų stalą, bet ir patiks savo skoniu.
Sudedamosios dalys
Vištienai su pomidorais paruošti reikės:
- vištiena – 400 gr;
- pomidorai – 5 vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- vandens arba sauso baltojo vyno – 100 ml;
- sviesto – 30 gr;
- vyno acto – 3 šaukšteliai;
- Alyvuogių aliejus (arba augalinis aliejus) kepimui;
- sausų žolelių – pagal skonį.
Vistienos Patiekalai Keptuveje Maisto gaminimo procesas
- Supjaustykite vištieną gabalėliais.
- Pomidorus supjaustykite griežinėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, sudėkite vištienos gabalėlius, apkepkite iš visų pusių ant vidutinės ugnies, kol lengvai paruduos, tada supilkite sviestą ir actą ir 5 minutes troškinkite vištieną mišinyje ant silpnos ugnies. Pasibaigus laikui, į keptuvę su vištiena sudėkite pomidorus, česnaką, druską, pipirus, žoleles, vandenį (arba sausą baltąjį vyną) ir troškinkite ant mažos ugnies po dangčiu apie 15 minučių. Vištiena su pomidorais ir česnaku gaunasi tokia apetitiška ir skani! Jis tiesiog tirpsta burnoje!
- Gero apetito!
Kepta vištiena keptuvėje
Keptuvėje kepta vištiena labai skani, traški, kvapni plutelė… Labai skanu.
Produktai (6 porcijoms)
- Vištiena – 1 vnt.
- šlaunelės – 1 kg
- Česnakas – 3-4 skiltelės
- Juodųjų maltų pipirų – pagal skonį
- Druska – pagal skonį
- Augalinis aliejus – 30-50 g
Žingsnis po žingsnio receptas
- Paruoškite ingredientus.
- Kaip kepti vištieną keptuvėje: Nuplaukite vištieną. kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais. Nusausinkite. Apibarstykite druska ir pipirais. Palikite 10 minučių marinuotis.
- Įkaitinkite keptuvę. Supilkite augalinį aliejų. Sudėkite vištieną į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi ir kepkite ant vidutinės ugnies 15 minučių, tada apverskite vištienos gabalėlius ir kepkite dar 15 minučių.
- Česnaką nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Dėkite ant vištienos. Uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite kaitrą iki mažiausios įmanomos ir kepkite 5 minutes.
- Tuomet apverskite vištieną ir kepkite dar 3-5 minutes po dangčiu.
- Patiekite karštą keptą vištieną. Garnyrui rekomenduoju bulvių košę, šviežias daržoves, virtas bulves arba ryžius su daržovėmis. Gero apetito!