Anties griežinėliai rankovėje
Neįtikėtinai skanūs, kvapnūs ir labai švelnūs anties griežinėliai rankovėje. Jį galite gaminti vakarienei ar vakarėliui. Jį galima patiekti su ryžiais, bulvėmis arba daržovėmis. Skanu!
Sudedamosios dalys
Ančių gabalėliams rankovėje kepti reikia:
- anties jauniklis (bet kokios dalys) – 700-800 gr;
- paukštienos prieskonių, druskos – pagal skonį;
- sojų padažas – 3 šaukštai;
- medaus – 1 šaukštelis;
- citrinos sultys – 1 šaukštelis;
- paprikos, ciberžolės, pipirų mišinio – 0,5 šaukštelio;
- česnako – 1 skiltelė.
Kepta Antis Rankoveje Maisto gaminimo procesas
- Nuplaukite ir nusausinkite anties gabalėlius. Pasūdykite ir pabarstykite antį prieskoniais, išmaišykite.
- Į sojų padažą įpilkite medaus ir gerai išmaišykite, kad medus ištirptų. Sudėkite pipirų mišinį, papriką, ciberžolę, citrinos sultis ir smulkiai supjaustytą česnaką. Viską gerai išmaišykite.
- Sumaišykite anties gabalėlius su marinatu ir palikite 1 valandą.
- Tada antį kartu su marinatu įdėkite į kepimo rankovę ir užfiksuokite iš abiejų pusių.
- Kepkite iki 170-180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.
- Nepaprastai skanūs, labai švelnūs ir minkšti anties griežinėliai, iškepti rankovėje, paruošti. Sudėkite gabalėlius į lėkštę ir patiekite karštus su ryžiais, bulvėmis, daržovėmis ir mėgstamu padažu.
- Gero apetito!
NAUJAMETINĖ ANTIS VISA RANKOVĖJE, IŠKEPTA ORKAITĖJE
Originali, ant šventinio stalo nepakartojamai skani! Naujametinė antis, visa iškepta rankovėje orkaitėje, yra patiekalas, tradiciškai ruošiamas šiai šventei daugelyje šalių. Pagal šį receptą antis iškepa labai greitai, o dėl specialaus marinato ji būna labai minkšta ir tiesiog tirpsta burnoje!
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Antis -1.8
- Apelsinai -vienas
- Citrinos -0.5
- Obuoliai (geriau rūgštūs) -vienas
- Bulvės (neprivaloma) -600
- Sojų padažas -3
- Medus -2
- Malti juodieji pipirai -paragauti
- Druska -skonis
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
1 ŽINGSNIS:
Kaip orkaitėje rankovėje iškepti visą antį? Paruoškite maistą. Pirmiausia atšildykite antį perkeldami ją iš šaldiklio į apatinę šaldytuvo lentyną. Paimkite obuolius, jei įmanoma, rūgščių veislių.
2 ŽINGSNIS:
Gerai nuplaukite antį ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Jei ant jos yra plunksnų, jas pašalinkite arba sudeginkite.
3 ŽINGSNIS:
Sumaišykite druską su pipirais ir šiuo mišiniu gerai įtrinkite antį iš visų pusių.
4 ŽINGSNIS:
Paruoškite marinatą. Kaip paruošti marinatą? Į nedidelį dubenėlį išspauskite pusės citrinos sultis. Kad gautumėte daugiau sulčių, citriną nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir stipriai apverskite ant stalo.
5 ŽINGSNIS:
Tada iš pusės apelsino išspauskite sultis, kitą pusę kol kas išimkite – jos prireiks ateityje.
6 ŽINGSNIS:
Į sultis įpilkite sojų padažo.
7 ŽINGSNIS:
Tada medų. Paimkite natūralaus medaus, geriau, jei jis bus skystas, šiek tiek ištirpinkite cukrų vandens vonelėje.
8 ŽINGSNIS:
Visus ingredientus gerai išmaišykite – marinatas paruoštas!
9 ŽINGSNIS:
Marinatu aptepkite antį – labai patogu ją marinuoti keptuvėje. Palikite bent 5-6 valandoms, o dar geriau – per naktį, marinatas padarys jos mėsą labai minkštą ir visiškai atsikratys būdingo kvapo. Marinavimo metu antį geriau apversti kas 1-2 valandas, kad marinatas tolygiai įsigertų į paukščio nugarą ir krūtinėlę.
10 ŽINGSNIS:
Kai antis bus marinuota, antrąją apelsino pusę supjaustykite griežinėliais.
11 ŽINGSNIS:
Nuplaukite obuolį, supjaustykite skiltelėmis ir išimkite šerdį.
12 ŽINGSNIS:
Į pilvą įdėkite supjaustytus obuolius ir apelsinus, jo net nereikia susiūti – viskas liks savo vietoje.
13 ŽINGSNIS:
Išmatuokite reikiamo ilgio rankovę, suriškite vieną jos galą ir uždėkite antį.
14 ŽINGSNIS:
Pasirinktinai ją apklokite bulvėmis – mano nuomone, tai labai patogu: išsprendžiame garnyro problemą, o bulvės, mirkytos kvapniose anties sultyse, būna labai skanios!
15 ŽINGSNIS:
Dantų krapštuku rankovėje padarykite keletą skylučių, kad išeitų oras. Kepkite antį 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 1,5-2 valandas, priklausomai nuo anties dydžio. Mano antis buvo paruošta per 1,5 valandos.
16 ŽINGSNIS:
Praėjus nurodytam laikui, supjaustykite rankovę. Mano antis parudavo net rankovėje, bet jei jums taip nenutiko, grąžinkite antį į orkaitę atvira forma dar 15-20 minučių.
17 ŽINGSNIS:
Mūsų prašmatnus šventinis patiekalas paruoštas!
18 ŽINGSNIS:
Gero apetito!