Skumbrės salotos
Siūlau pasigaminti nuostabias skumbrės salotas „Skumbrė po kailiu”. Paprastai salotoms „po kailiu” naudojame silkę, pabandykite ją pakeisti sūdyta arba rūkyta skumbre – tai nepaprastai skanu! Aš jį gaminau su sūdyta skumbre. Jis patiks prie bet kokio šventinio stalo, ypač Naujųjų metų išvakarėse ar Kalėdų dieną. Visiems patiks!
Sudedamosios dalys
Salotoms „Skumbrė po kailiu” reikės:
- 1 sūdyta skumbrė;
- 3 bulvės;
- 2-3 burokėliai;
- 1-2 morkos;
- 3 kiaušiniai;
- 0,5 svogūno;
- druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- majonezo – pagal skonį.
Skumbrės Salotos Virimo procedūra
- Burokėlius, morkas ir bulves išvirkite, kol suminkštės (išvirtas daržoves bus lengva pradurti šakute ar peiliu), nulupkite. Kiaušinius išvirkite (apie 10 minučių), atvėsinkite ir nulupkite. Nulupkite skumbrę, pašalinkite galvą, uodegą ir vidurius, atsargiai išimkite visus kaulus. Bulves sutarkuokite stambia tarka, sudėkite jas pirmuoju sluoksniu į lėkštę su trupučiu druskos ir pipirų.
- Aptepkite bulves majonezu ir uždėkite antrąjį sluoksnį su skumbre bei smulkiai supjaustytais nuluptais svogūnais.
- Tada uždėkite tarkuotų virtų morkų ir majonezo sluoksnį.
- Kitas sluoksnis – tarkuoti virti kiaušiniai su trupučiu druskos ir majonezo.
- Virtus burokėlius sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į salotas kaip paskutinį sluoksnį. Aptepkite salotas majonezu. Palikite salotas apie 1 valandą mirkti vėsioje vietoje, tada papuoškite.
- Skumbrės salotos gali būti patiekiamos prie stalo!
- Gero apetito!