Vistienos Krutineles Marinatas

Orkaitėje kepta marinuota vištienos krūtinėlė

Švelni vištienos krūtinėlė, marinuota su sojų padažu ir aštriu itališku padažu. Tada kvapni vištiena kepama orkaitėje.

Produktai

  • Vištienos krūtinėlė su oda (puselės) – 6 vnt.
  • Sojų padažas – 0,5 puodelio
  • Svogūnų druskos – 1 žiupsnelis
  • Česnakinė druska – 1 žiupsnelis
  • Itališkas salotų padažas – 0,5-0,75 puodelio
  • Itališkam salotų padažui:
  • Šaukštai: Augalinis aliejus – 6 šaukštai.
  • Vyno acto – 2 valgomieji šaukštai
  • citrinos sulčių – 1 valgomasis šaukštas
  • Česnakas – 2 skiltelės
  • Šviežių petražolių – 2-3 šakelės
  • Džiovinti bazilikai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovinti raudonieji aštrieji pipirai – 0,25 šaukštelio
  • Džiovintas raudonėlis – 1 žiupsnelis

Gaminimas žingsnis po žingsnio

  1. Norėdami paruošti marinato padažą, pirmiausia sutrinkite česnaką ir smulkiai supjaustykite petražoles. Sudėkite visus itališko padažo ingredientus ir kruopščiai suplakite. Paruoštą salotų padažą sumaišykite su sojų padažu.
  2. 0,75 puodelio gauto marinato supilkite į didelį plastikinį dubenį (likusį marinatą padėkite į šaldytuvą), sudėkite vištienos krūtinėlę. Kelis kartus apverskite vištieną, kad ji tolygiai pasidengtų marinato padažu.
  3. Uždenkite dubenį ir padėkite marinuotą vištieną į šaldytuvą 4 valandoms arba per naktį. Retkarčiais filė apverskite.
  4. Nusausinkite marinatą nuo vištienos. Sudėkite vištienos krūtinėlę oda į viršų ant kepimo skardos. Marinuotą vištienos krūtinėlę kepkite neuždengtoje 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 45-60 minučių, aptepdami likusiu marinatu.

Parašykite komentarą