Orkaitėje kepta marinuota vištienos krūtinėlė
Švelni vištienos krūtinėlė, marinuota su sojų padažu ir aštriu itališku padažu. Tada kvapni vištiena kepama orkaitėje.
Produktai
- Vištienos krūtinėlė su oda (puselės) – 6 vnt.
- Sojų padažas – 0,5 puodelio
- Svogūnų druskos – 1 žiupsnelis
- Česnakinė druska – 1 žiupsnelis
- Itališkas salotų padažas – 0,5-0,75 puodelio
- Itališkam salotų padažui:
- Šaukštai: Augalinis aliejus – 6 šaukštai.
- Vyno acto – 2 valgomieji šaukštai
- citrinos sulčių – 1 valgomasis šaukštas
- Česnakas – 2 skiltelės
- Šviežių petražolių – 2-3 šakelės
- Džiovinti bazilikai – 1 arbatinis šaukštelis
- Džiovinti raudonieji aštrieji pipirai – 0,25 šaukštelio
- Džiovintas raudonėlis – 1 žiupsnelis
Gaminimas žingsnis po žingsnio
- Norėdami paruošti marinato padažą, pirmiausia sutrinkite česnaką ir smulkiai supjaustykite petražoles. Sudėkite visus itališko padažo ingredientus ir kruopščiai suplakite. Paruoštą salotų padažą sumaišykite su sojų padažu.
- 0,75 puodelio gauto marinato supilkite į didelį plastikinį dubenį (likusį marinatą padėkite į šaldytuvą), sudėkite vištienos krūtinėlę. Kelis kartus apverskite vištieną, kad ji tolygiai pasidengtų marinato padažu.
- Uždenkite dubenį ir padėkite marinuotą vištieną į šaldytuvą 4 valandoms arba per naktį. Retkarčiais filė apverskite.
- Nusausinkite marinatą nuo vištienos. Sudėkite vištienos krūtinėlę oda į viršų ant kepimo skardos. Marinuotą vištienos krūtinėlę kepkite neuždengtoje 175 laipsnių temperatūros orkaitėje 45-60 minučių, aptepdami likusiu marinatu.