obuolių marmeladas
Vasara, obuolių sezonas tęsiasi. Obuoliuose yra daug pektino, todėl iš jų galima gaminti marmeladą. Ačiū už receptą Lena 72!
INGREDIENTAI
Pagrindinis
- obuoliai antonovka 1 kg
- cukraus 500 g
- malto cinamono ½ šaukštelio
- citrinos sulčių 1 st. l.
RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Obuolius nuplaukite, nusausinkite, išpjaukite šerdį. Nenulupkite odelės!
- Supjaustykite obuolius skiltelėmis.
- Supilkite į multicookerio dubenį.
- Įjunkite „Užgesinimo” programą 55 minutėms.
- Išjungę programą, karštą masę sudėkite į stiklinį indą ir pertrinkite panardinamuoju trintuvu, kol taps tyrė.
- Grąžinkite tyrę į multicookerio dubenį, įjunkite „gesinimo” programą 40 minučių. Tada įberkite cukraus, malto cinamono ir citrinos sulčių. Išmaišykite. Taip pat galite įberti cukraus pagal skonį.
- Virkite įjungę „gesinimo” programą dar 1,5 valandos. Retkarčiais pamaišykite, ypač paskutines 30 minučių.
- Per tyrę reikia perbėgti mentele. Jei nuo mentelės lieka griovelis, vadinasi, marmeladas paruoštas.
- Supilkite marmeladą į formeles. Palikite atvėsti, kol sustings. Aš marmeladą viriau vakare, palikau iki ryto.
- Išpilstykite iš formelių, pabarstykite cukrumi.