Obuoliu Marmeladas

obuolių marmeladas

Vasara, obuolių sezonas tęsiasi. Obuoliuose yra daug pektino, todėl iš jų galima gaminti marmeladą. Ačiū už receptą Lena 72!

INGREDIENTAI

Pagrindinis

  • obuoliai antonovka 1 kg
  • cukraus 500 g
  • malto cinamono ½ šaukštelio
  • citrinos sulčių 1 st. l.

RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Obuolius nuplaukite, nusausinkite, išpjaukite šerdį. Nenulupkite odelės!
  2. Supjaustykite obuolius skiltelėmis.
  3. Supilkite į multicookerio dubenį.
  4. Įjunkite „Užgesinimo” programą 55 minutėms.
  5. Išjungę programą, karštą masę sudėkite į stiklinį indą ir pertrinkite panardinamuoju trintuvu, kol taps tyrė.
  6. Grąžinkite tyrę į multicookerio dubenį, įjunkite „gesinimo” programą 40 minučių. Tada įberkite cukraus, malto cinamono ir citrinos sulčių. Išmaišykite. Taip pat galite įberti cukraus pagal skonį.
  7. Virkite įjungę „gesinimo” programą dar 1,5 valandos. Retkarčiais pamaišykite, ypač paskutines 30 minučių.
  8. Per tyrę reikia perbėgti mentele. Jei nuo mentelės lieka griovelis, vadinasi, marmeladas paruoštas.
  9. Supilkite marmeladą į formeles. Palikite atvėsti, kol sustings. Aš marmeladą viriau vakare, palikau iki ryto.
  10. Išpilstykite iš formelių, pabarstykite cukrumi.

Parašykite komentarą