vistiena su grybais

Vištiena su pievagrybiais

Siūlome paprastą ir gana greitą šeimos vakarienės receptą. Kepti vištienos gabaliukai su pievagrybiais ir svogūnais. Grybus galima keisti priklausomai nuo sezono.

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • Vištienos filė – 300 gramų
  • Šampinjonai – 7 vnt.
  • Svogūnų svogūnai – 1 vnt.
  • Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas
  • Malti juodieji pipirai – paragauti
  • Miltai – 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinėlės 20% – 200 ml.
  • Žalumynai – skonis
  • Sviestas – 20 g
  • Druska – skonis

KAIP KEPTI

  1. Susmulkinkite svogūną ir kepkite aliejuje apie 3 minutes. Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir apkepkite atskiroje keptuvėje. Grybus kepkite atskirai nuo vištienos ir svogūnų.
  2. Sudėkite svogūnus, grybus ir vištieną į keptuvę, suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais ir viską gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir sudėkite smulkiai supjaustytus žalumynus. Troškinkite 5 minutes ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Tada įdėkite gabalėlį sviesto, uždenkite ir troškinkite dar 7 minutes.

Parašykite komentarą