
Vištiena su pievagrybiais
Siūlome paprastą ir gana greitą šeimos vakarienės receptą. Kepti vištienos gabaliukai su pievagrybiais ir svogūnais. Grybus galima keisti priklausomai nuo sezono.
SUDEDAMOSIOS DALYS
- Vištienos filė – 300 gramų
- Šampinjonai – 7 vnt.
- Svogūnų svogūnai – 1 vnt.
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas
- Malti juodieji pipirai – paragauti
- Miltai – 1 valgomasis šaukštas
- Grietinėlės 20% – 200 ml.
- Žalumynai – skonis
- Sviestas – 20 g
- Druska – skonis
KAIP KEPTI
- Susmulkinkite svogūną ir kepkite aliejuje apie 3 minutes. Vištieną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir apkepkite atskiroje keptuvėje. Grybus kepkite atskirai nuo vištienos ir svogūnų.
- Sudėkite svogūnus, grybus ir vištieną į keptuvę, suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais ir viską gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir sudėkite smulkiai supjaustytus žalumynus. Troškinkite 5 minutes ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Tada įdėkite gabalėlį sviesto, uždenkite ir troškinkite dar 7 minutes.