žiediniai kopūstai tešloje

Žiediniai kopūstai tešloje

Šiam patiekalui paruošti geriausia naudoti jaunus žiedinius kopūstus, todėl jį galima priskirti rudens-vasaros laikotarpiui. Be to, kad kopūstai tešloje būna labai skanūs, jie išlaiko visas gamtos jiems suteiktas naudingąsias savybes. Kaip žinia, jame yra labai vertingų žmogaus organizmui medžiagų – tai: fosforas, kalis, magnis, mineralinės druskos, geležis, taip pat vitaminai B1, B2, PP, karotinas.

Sudedamosios dalys

  • Žiediniai kopūstai – 800 g
  • Vištienos kiaušinis – 3 vnt.
  • Česnakas – 1-2 skiltelės
  • Miltai – 130 g.
  • Soda – 1 šaukštelis
  • Juodųjų maltų pipirų – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – 3 valg. š. l.
  • Druska – 1 šaukštelis

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Žiedinio kopūsto galvutę nuplaukite vėsiame vandenyje ir išskirstykite į vidutinio dydžio žiedynus. Į puodą įpilkite vandens, sudėkite kopūstus, įberkite 1,5 šaukštelio druskos ir pastatykite ant ugnies. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 2-3 minutes. Vėliau virtus kopūstus reikia atvėsinti, tam juos sudėkite į durtuvą ir perliekite šaltu vandeniu.
  2. Tešlą paruošti labai paprasta. Į gilų indą įmuškite 3 kiaušinius. Įdėkite per presą išspaustą česnaką, pusę šaukštelio druskos, šaukštelį sodos ir juodųjų pipirų pagal skonį. Viską tinkamai išmaišykite plaktuvu.
  3. Įpilkite 100 ml vandens ir maišydami pradėkite pilti miltus, kol tešla taps grietinės konsistencijos. Man prireikė maždaug 130 g miltų. Į tešlą taip pat galite įmaišyti smulkiai supjaustytų krapų, ji išeis dar skanesnė.
  4. Kopūstų žiedynus po gabalėlį merkite į tešlą.
  5. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite ant jos žiedinius kopūstus. Kepkite ant vidutinės ugnies po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Tada uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir kepkite 5 minutes.
  6. Paruoštus žiedinius kopūstus tešloje galima patiekti kaip atskirą patiekalą su grietine arba be jos. Jis taip pat puikiai tinka kaip garnyras prie žuvies patiekalų. Mano kopūstai gavosi su traškia plutele ir minkštu vidumi, tiesiog perkepė.
  7. Gero apetito!

Parašykite komentarą