vistiena orkaiteje

VIŠTIENĄ ORKAITĖJE SU VISA PLUTOS FOLIJA

Skanus, gražus ir nebrangus patiekalas kiekvienai dienai ir šventei. Visa folija traški vištiena orkaitėje visada yra laimintis šventinio patiekalo variantas. Dėl sojų padažo marinato su prieskoniais mėsa bus minkšta ir sultinga, o dėl cukraus vištienos odelė taps rausva ir traški!

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Vištiena – 1 vnt.
  • Sojų padažas – 2 valgomieji šaukštai
  • Augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
  • Sausas rozmarinas – 0,75 arbatinio šaukštelio
  • Malti raudonieji pipirai (ne aštrūs) – 1 arbatinis šaukštelis
  • Prieskoniai sausi (recepte naudotas sausas bazilikas) – 0,75 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • Malti juodieji pipirai (ne aštrūs) – 0,75 arbatinio šaukštelio
  • Česnakai – 2 krumpliaračiai

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip iškepti visą viščiuką orkaitėje folijoje? Pirmiausia paruoškite vištienos skerdeną. Receptui naudotas 1200 g sveriantis paukštis. Jei turite šaldytą viščiuką, jį reikėtų iš anksto išimti iš šaldiklio, perkelti į šaldytuvą, kad lėtai atitirptų, jei nėra laiko, tuomet palikti kambario temperatūroje, kol visiškai atitirps. Naminei vištienai iškepti gali prireikti šiek tiek daugiau laiko, nei nurodyta recepte.
  2. Paruoškite visus kitus ingredientus. Paimkite visus sausus prieskonius, kuriuos dažniausiai naudojate paukštienai marinuoti. Rozmarino galima neįtraukti į ingredientų sąrašą, jis turi specifinį skonį, kuris patinka ne visiems. Jei norite, recepte nurodytą cukrų pakeiskite medumi, jis taip pat suteiks odai apetitą žadinančią spalvą.
  3. Nedideliame giliame dubenyje sumaišykite sojų padažą ir augalinį aliejų. Įdėkite cukraus, išspausto česnako, pipirų ir prieskonių.
  4. Viską gerai išmaišykite. Cukrus turėtų ištirpti.
  5. Vištieną nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais iš vidaus ir iš išorės. Skerdena turi būti beveik sausa. Užtepkite marinatą ant paukščio.
  6. Tolygiai ištepkite visas puses ir vidų. Vištieną sudėkite į didelį dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis vėsioje vietoje bent valandą. Geriausia, jei paukštis šaldytuve išbus visą naktį. Arba vištieną galima siųsti ne dubenyje, o plastikiniame maišelyje.
  7. Marinuotą skerdeną uždėkite ant folijos. Kojas suriškite storu siūlu, kad paruoštas paukštis atrodytų apetitiškiau. Nuo krūtinėlės ir kojų viršaus pašalinkite likusius česnakus, rozmarinus ir prieskonius. Jie jau atliko savo vaidmenį – suteikė mėsai skonio, o net ir kepant gali sudegti ir sugadinti patiekalo išvaizdą.
  8. Marinuotą skerdeną uždėkite ant folijos. Kojas suriškite storu siūlu, kad paruoštas paukštis atrodytų patraukliau. Nuo krūtinkaulio ir kojų viršaus pašalinkite likusius česnakus, rozmarinus ir prieskonius. Jie jau atliko savo vaidmenį – suteikė mėsai skonio, o net ir kepant gali sudegti ir sugadinti patiekalo išvaizdą.
  9. Tada išskleiskite ant viršaus esančią foliją arba nukirpkite ją žirklėmis, saugokitės, kad nenusidegintumėte! Jei norite, folija apvyniokite sparnelių galiukus, kad jie nesudegtų.
  10. Silikoniniu šepetėliu patepkite krūtinėlę ir kojas riebalais ir sultimis, kurios išsiskyrė kepant viščiuką.
  11. Pakeiskite orkaitės režimą į „konvekcinį” arba „grilio” ir kepkite, kol oda įgaus gražų auksinį atspalvį. Periodiškai tikrinkite paukštį, tai užtruks nuo 5 iki 15 minučių, laikas priklauso nuo jūsų orkaitės galimybių.
  12. Paruošta! Patiekite su šviežiomis daržovėmis, bulvėmis, visų rūšių salotomis ir kt.

Parašykite komentarą