Šią duoną galima greitai ir lengvai pagaminti nenaudojant mielių ar raugo. Jis puikiai tinka besilaikantiems sveikos mitybos. Šio recepto viso grūdo duona yra minkšta ir skani.
Sudedamosios dalys
Norint orkaitėje išsikepti viso grūdo duonos be mielių, reikia:
- „Hercules” avižiniai dribsniai (ne greito paruošimo) – 1 puodelis;
- viso grūdo miltų – 1 puodelis;
- geriamoji soda – 1 šaukštelis. nėra gabalėlio (užgesinkite 1 šaukštelį acto);
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- cukraus (arba medaus) – 1 valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- išrūgos (galime pakeisti vandeniu, pienu ar kefyru) – 1 puodelis;
- Pabarstykite sezamo sėklomis ir saulėgrąžų sėklomis.
- 220 ml protingo dydžio stiklinė.
- Standartinė torto forma.
Maisto gaminimo procesas
- Pirmiausia įjunkite orkaitę iki 230 laipsnių, kad įkaistų.
- Tada sumalkite avižinius dribsnius malūnėliu arba kavos malūnėliu.
- Dubenyje sumaišykite maltas avižas, miltus, sodą ir druską.
- Sudėkite cukrų (arba medų), augalinį aliejų, išrūgas (arba pieną, kefyrą) ir išmaišykite.
- Gausite minkštą, skystą tešlą.
- Tešlą sudėkite į lengvai riebalais išteptą kepimo indą.
- Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų ir saulėgrąžų sėklų. Kepkite iki 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol išdžius (man prireikė 40 minučių). Tešlai minkyti su vandeniu arba pienu gali prireikti mažiau laiko (apie 20 minučių).
- Paruoštą duoną atvėsinkite ant grotelių ir uždenkite rankšluosčiu.
- Tai skani ir sveika viso grūdo duona.
- Taip atrodo duonos riekelė.
- Tikiuosi, kad jums patiks ir patiks šis viso grūdo duonos, pagamintos be mielių orkaitėje, receptas.