Kopūstų pyragai yra nepaprastai skanūs, nesvarbu, iš kokios tešlos (mielinės ar neraugintos) jie pagaminti. Pateikiame greitą ir ekonomišką skanaus kopūstų pyrago receptą, kurį galima suvalgyti per kelias minutes. Tai padaryti mums padės multicooker keptuvė, kuri iškeps mūsų pyragą tolygiai.
Sudedamosios dalys
Norėdami paruošti kopūstų pyragą multicooker įrenginyje, turėsime:
- kopūstai – 500 g;
- morkos – 1 vnt;
- svogūnai – 2-4 vnt;
- Provanso žolelės – 1 šaukštelis;
- bazilikų – 1-2 šakelės (nebūtina);
- druskos – pagal skonį;
- kefyras – 250 ml;
- miltai – 7 šaukštai;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- kiaušinis – 2 vnt;
- sodos – 1/2 arbatinio šaukštelio.
gaminimo procesas
- Nulupkite morką ir svogūną. Nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną ir vidutine tarka sutarkuotą morką sudėkite į keptuvę, įkaitintą su augaliniu aliejumi. Maišydami kepkite svogūnus ir morkas ant vidutinės ugnies, kol suminkštės (3-4 min.).
- Susmulkinkite kopūstą plonomis julieno juostelėmis, sudėkite į keptuvę kartu su morkomis ir svogūnais, išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Per tą laiką kopūstai turėtų suminkštėti. Pagal skonį pagardinkite druska.
- Įmaišykite susmulkintus bazilikus, nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti. Kopūstų pyrago įdaras paruoštas. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite druską ir prieskonines žoleles.
- Plakite plaktuvu iki vientisos masės.
- Supilkite kefyrą ir įmaišykite sodą.
- Įmaišykite persijotus miltus.
- Tešla turi būti vienalytė (be gumulėlių) ir priminti tirštą grietinę.
- 1/2 tešlos supilkite į „Multicooker” dubenį.
- Ant tešlos dėkite kopūstų įdarą.
- Supilkite likusią tešlą.
- Įjunkite „Multicooker” kepimo funkciją ir kepkite 40 minučių. Išimkite kopūstų salotų pyragą iš „Multicooker” dubens. Pyragas yra švelnios tekstūros, todėl jį galima patiekti iš karto, tačiau skanus jis ir šaltas. Jis labai dera su namine grietine.
- Padažo pyragas su kopūstais daugiafunkciniame keptuve yra puikus naminis pyragas.
- Gero apetito! Gaminkite su meile!