Virti meduoliai

Iš miltų, kiaušinių, augalinio aliejaus ir cukraus užminkykite tešlą, iškočiokite ją į piršto storio dešreles ir supjaustykite 1,5 cm gabalėliais. Medų virkite su cukrumi ir vandeniu. Į verdantį sirupą dėkite tešlos gabalėlius ir virkite, kol jie taps tamsiai auksinės spalvos. Baigiant virti, į sirupą suberkite baltąjį ir geltonąjį imbierą. Sirupas turi sutirštėti tiek, kad šaltame vandenyje neištirptų nė lašo. Tada visa masė supilama ant granuliuotu cukrumi pabarstytos lentos, paviršius išlyginamas ir atvėsęs pyragas supjaustomas gabalėliais.

Produktai Virti meduoliai

kvietiniai miltai 125 g
kiaušiniai 1 vnt.
augalinis aliejus 10 g
cukraus 5 g
sirupui:
medus 60 g
50 g cukraus
vanduo 90 g
imbieras (geltonasis ir baltasis) 5 g

Parašykite komentarą