Shwilpikai (bulvių lazdelės su padažu)

Išvirtas ir nuluptas bulves pertrinkite trintuvu, suberkite miltus, kiaušinius, druską ir išmaišykite. Iš mišinio suformuokite 10 mm storio, 20 mm skersmens ritinėlius ir suformuokite juos plokščius. Tada supjaustykite ritinėlius 70 mm ilgio lazdelėmis kampu, sudėkite jas ant miltais pabarstytos kepimo skardos ir iškepkite orkaitėje. Iškeptas lazdeles sudėkite į puodą, užpilkite riebalais ir grietine, suplakite ir palikite po dangčiu.

Patiekdami gardinkite lašiniais, keptais svogūnais ir grietine arba sviesto ir grietinės padažu.

Produktai Shwilpikai (bulvių lazdelės su padažu)

bulvės 250 g
miltai 41 g
kiaušiniai 0,2 vnt.
kiaulienos riebalai 5 g
grietinė 10 g
druskos pagal skonį
Padažui
žalios šoninės 17 g
svogūnai 12 g
grietinė 30 g
sviestas 10 g

Parašykite komentarą