Vinigretas

Kaip pasigaminti klasikinį vinaigrette receptą

Pridedama keletas būdų, kaip pakeisti salotų skonį.

Ko reikia klasikiniam vinaigrette

Atminkite, kad vinaigrette nėra griežtų proporcijų. Viskas priklauso nuo jūsų skonio. Štai apytikslis ingredientų, kurių reikės, paskaičiavimas:

  • 2 vidutinio dydžio burokėliai;
  • 4-5 vidutinio dydžio bulvės;
  • 2 vidutinio dydžio morkos;
  • 5-6 vidutinio dydžio rauginti agurkai arba marinuoti agurkai;
  • 1 baltasis arba raudonasis svogūnas;
  • 250 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
  • 5-6 šaukštus augalinio aliejaus;
  • ¼ -½ arbatinio šaukštelio druskos.

Ką dar galima dėti į vinaigretą

Daugelis žmonių neįsivaizduoja užpilo be raugintų kopūstų. Jį galima naudoti vietoj agurkų arba kartu su jais. Pastaruoju atveju vartokite maždaug po lygiai abiejų produktų. Jei į salotas dėsite tik kopūstus, reikės apie 300 g.

Vietoj žirnių galite naudoti konservuotas arba virtas pupeles.

Marinuoti grybai, 200-250 g, taip pat paįvairins patiekalus. Nors galite dėti mažiau arba daugiau, pritaikydami likusius sūrius produktus – agurkus ir (arba) kopūstus.

Žalumynai, pavyzdžiui, krapai, petražolės ar laiškiniai česnakai, suteikia gaivumo.

Aliejų ir druską galima sumaišyti su ½-1 valgomuoju šaukštu acto (obuolių arba 3%) ir žiupsneliu maltų juodųjų pipirų. Actas suteiks užpilamajam dar daugiau rūgštelės.

Kaip pasigaminti vinaigretę

  1. Nuplautus, bet neluptus burokėlius, bulves ir morkas sudėkite į puodus ir užpilkite šaltu vandeniu. Burokėlius geriausia virti atskirai nuo likusių daržovių, nes jie verda ilgiau ir gali nudažyti vandenį.
  2. Bulvės bus paruoštos maždaug po 20-30 minučių nuo vandens užvirimo, morkos – po 30-40 minučių, o burokėliai – mažiausiai po valandos. Nors tai gali užtrukti trumpiau arba ilgiau: viskas priklauso nuo daržovių dydžio.
  3. Išvirusias daržoves atvėsinkite ir nulupkite. Burokėlius, bulves, morkas ir agurkus supjaustykite vienodais vidutinio dydžio kubeliais, o svogūną – mažais kubeliais. Sudėkite žirnelius, aliejų, druską ir gerai išmaišykite salotas. Jei reikia, įberkite daugiau druskos.
  4. Jei nenorite, kad burokėliai nudažytų daržoves, pirmiausia sumaišykite juos su trupučiu aliejaus ir tik tada sudėkite visus kitus ingredientus. Nepamirškite, kad ingredientus galima pakeisti ar papildyti.
  5. Geriausia užpiltį palikti šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį. Tuomet užpilo užpilo skonis bus dar skanesnis ir kvapnesnis.

Parašykite komentarą