20 kiaulienos troškinių receptų, kuriuos pamėgs visa šeima
Jei ieškote karšto mėsos patiekalo, rekomenduojame kiaulienos troškinį. Ji sultinga, apetitiška ir greičiau paruošiama nei jautiena. Štai 20 puikių receptų, kuriuos galite įtraukti į savo valgiaraštį!
1. Troškinta kiauliena su daržovėmis
Jei mėsa liesa, pjaukite ją skersai pluošto.
Reikės:
- 500 g kiaulienos nugarinės,
- 200 g grybų,
- 1 svogūno,
- 1 morkos,
- 1 paprikos,
- 350 ml verdančio vandens,
- 2 česnako skiltelių,
- 5 petražolių šakelių,
- druskos,
- maltų pipirų,
- 3 valgomųjų šaukštų aliejaus.
Paruošimas: Mėsą ir daržoves supjaustykite griežinėliais. Apkepkite kiaulieną su svogūnais ir morkomis, įpilkite vandens ir troškinkite pusvalandį. Sudėkite grybus, pipirus ir virkite dar 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais, įspauskite česnaką ir pabarstykite smulkintais žalumynais.
2. kiaulienos troškinys su sojų padažu
Sojų padažas suminkštins kiaulieną ir išryškins jos skonį.
Reikės:
- 5 kg kiaulienos,
- 1 morkos,
- 1 svogūno,
- 2 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos,
- 300 ml karšto vandens,
- 2 valgomųjų šaukštų sojų padažo,
- 1 lauro lapelio,
- 30 ml augalinio aliejaus,
- maltų juodųjų pipirų,
- druskos,
- petražolių.
Paruošimas: Daržoves ir kiaulieną supjaustykite griežinėliais. Mėsą sumaišykite su sojų padažu ir druska ir marinuokite 30 minučių. Pakepinkite svogūnus ir morkas, sudėkite kiaulieną, po 5 minučių įpilkite vandens. Įdėkite lauro lapų, pomidorų pastos ir troškinkite pusvalandį. Prieš išjungdami pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.
3. Kiaulienos troškinys su grietine
Svogūną supjaustykite stambiais gabalėliais.
Reikės:
- 400 g kiaulienos,
- 2 svogūnai,
- 150 g grietinės,
- 1 valgomasis šaukštas miltų,
- 350 ml vandens,
- 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus,
- maltų juodųjų pipirų,
- druskos,
- žolelių.
Metodas: Kiaulieną supjaustykite mažais gabalėliais ir apkepkite. Sudėkite smulkintą svogūną. Po 3 minučių supilkite grietinę, miltus ir vandenį. Mėsą pusvalandį troškinkite ant silpnos ugnies. Paragaukite ir pagardinkite druska, pipirais bei smulkintais žalumynais.
4. Kiaulienos troškinys su garstyčiomis ir krienais
Galima naudoti šviežią krieno šaknį.
Reikės:
- 500 g kiaulienos,
- 100 g garstyčių,
- 2 valgomųjų šaukštų krienų,
- 2 svogūnų,
- 1 morkos,
- 5 žaliųjų svogūnų stiebų,
- 2 puodelių verdančio vandens,
- druskos,
- maltų juodųjų pipirų,
- 2 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus,
- 5 žaliųjų svogūnų stiebų.
Paruošimas: Mėsą supjaustykite griežinėliais, sumaišykite su druska, garstyčiomis ir palikite marinuotis per naktį. Ryte apkepkite kiaulieną, kol taps traški, sudėkite smulkintą svogūną ir morką. Po 3 minučių supilkite verdantį vandenį ir pusvalandį troškinkite ant silpnos ugnies. Įdėkite krienų, druskos ir pipirų ir po 5 minučių išjunkite. Paruoštą patiekalą pabarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais.
5. Kiaulienos troškinys su kopūstais
Šis receptas labai populiarus Vokietijoje.
Reikės:
- 5 kg kiaulienos,
- pusės baltagūžio kopūsto,
- 1 svogūno,
- 1 morkos,
- 1 saldžiosios paprikos,
- 2 šaukštų pomidorų pastos,
- 2 lauro lapų,
- 3 pipirų grūdelių,
- 1 šaukšto citrinos sulčių,
- 150 ml sultinio,
- petražolių,
- druskos,
- maltų pipirų,
- 60 ml augalinio aliejaus.
Paruošimas: supjaustykite mėsą, sumaišykite su druska, pipirais, citrinos sultimis ir prieskoniais. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus ir palikite pusvalandį marinuotis.
Kiaulieną kepkite, kol taps auksinė, sudėkite smulkintą svogūną ir morką ir kepkite dar 3 minutes. Supilkite sultinį ir pomidorų pastą, troškinkite 20 minučių. Sudėkite smulkintus kopūstus, paprikas ir troškinkite dar 10 minučių. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis, druska ir pipirais.
6. Troškinta kiauliena su obuoliais
Naudokite saldžiarūgščius obuolius.
Reikės:
- 500 g kiaulienos,
- 2 obuolių,
- 5 l vandens,
- 2 svogūnų,
- 1 valgomojo šaukšto grietinės,
- 30 ml augalinio aliejaus,
- 3 pipirų grūdelių,
- 1 lauro lapelio,
- druskos pagal skonį.
Paruošimas: Kiaulieną, obuolius ir svogūnus supjaustykite griežinėliais. Apkepkite mėsą su svogūnais, įpilkite vandens, prieskonių, grietinės ir troškinkite pusvalandį. Įmaišykite obuolius, druską ir troškinkite dar 5 minutes.
7. Kiaulienos troškinys aluje.
Aukšta temperatūra išgarina alkoholį, todėl kiauliena tampa nealkoholinė.
Reikės:
- 1 kg kiaulienos,
- 5 l lagerio,
- stiklinės lagerio,
- 1 morkos,
- 2 svogūnų,
- 5 šaukštelio malto lauro lapo,
- 2 česnako skiltelių,
- maltų pipirų,
- druskos,
- 4 šaukštų aliejaus,
- pusės petražolių šakelės.
Paruošimas: Kiaulieną supjaustykite griežinėliais, pabarstykite prieskoniais ir palikite valandą marinuotis. Kepkite mėsą, kol ji taps auksinė, sudėkite smulkintą svogūną ir morką ir kepkite dar 5 minutes. Supilkite alų ir vandenį ir troškinkite po dangčiu 45 minutes. Česnakus išspauskite per česnakų presą, pasūdykite ir pabarstykite smulkintais žalumynais.
8. Kiaulienos troškinys su vynu.
Geriausia naudoti baltąjį vyną, kad išliktų natūrali mėsos spalva.
Reikės:
- 1 kg kiaulienos,
- 100 ml sauso vyno,
- 5 l vandens,
- 3 česnako skiltelių,
- 1 valgomojo šaukšto pomidorų pastos,
- 3 svogūnų,
- 1 morkos,
- 2 valgomųjų šaukštų miltų,
- 50 ml augalinio aliejaus.
Paruošimas: supjaustytą kiaulieną apvoliokite miltuose ir kepkite, kol taps traški. Sudėkite smulkintą svogūną ir morką ir virkite dar 5 minutes. Supilkite pomidorų pastą, vandenį ir vyną. Troškinkite po dangčiu 45 minutes. Įspauskite česnaką ir pagardinkite druska.
9. Pomidorų sultyse troškinta kiauliena
Sulčių rūgštingumą ir saldumą reguliuokite citrinos sultimis ir cukrumi.
Reikės:
- 5 kg kiaulienos nugarinės,
- 1 svogūno,
- 150 ml pomidorų sulčių,
- 300 ml vandens,
- 30 ml augalinio aliejaus,
- maltų juodųjų pipirų,
- 1 šaukštelio cukraus,
Paruošimas: Keptuvėje ištirpinkite cukrų, sudėkite sviestą, supjaustytą svogūną. Po 3 minučių sudėkite griežinėliais pjaustytą kiaulieną ir kepkite, kol taps auksinė. Supilkite vandenį ir pomidorų sultis ir troškinkite 45 minutes. Pagardinkite druska ir pipirais ir nukelkite nuo ugnies.
10. Kiaulienos troškinys su padažu
Kiauliena puikiai tinka su lauro lapais, česnakais, kvapiaisiais pipirais ir juodaisiais pipirais.
Reikės:
- 400 g kiaulienos,
- 3 šaukštai miltų,
- 300 ml sultinio,
- 100 ml vandens,
- 1 svogūnas,
- 1 morka,
- 1 lauro lapas,
- 3 pipirų žirneliai,
- malti juodieji pipirai,
- druska,
- 2 šaukštai augalinio aliejaus.
Paruošimas: Kiaulieną supjaustykite griežinėliais ir apkepkite, kol taps auksinė, sudėkite smulkintą svogūną ir morką. Po 3 minučių supilkite sultinį, prieskonius ir troškinkite pusvalandį. Įmaišykite miltus ir vandenį, supilkite į keptuvę ir virkite dar 10 minučių. Prieš išjungdami pagardinkite druska ir pipirais.
11. kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis
10 minučių mirkykite džiovintas slyvas verdančiame vandenyje.
Reikės:
- 1 kg kiaulienos,
- 150 g džiovintų slyvų,
- 1 valgomojo šaukšto brendžio,
- 2 puodelių karšto vandens,
- 1 morkos,
- 1 svogūno,
- maltų juodųjų pipirų,
- 1 lauro lapelio,
- druskos,
- 50 ml aliejaus,
Paruošimas: Kiaulieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir kepkite, kol apskrus. Sudėkite supjaustytas morkas ir svogūnus ir toliau kepkite. Įdėkite lauro lapą, džiovintas slyvas, konjaką, vandenį ir troškinkite 40 minučių. Pagardinkite pipirais, druska ir pabarstykite smulkintais rozmarinais.
12. Vengriškas kiaulienos troškinys
Patiekite su makaronais, bulvių koše arba ryžiais.
Reikės:
- 600 g kiaulienos,
- 1 paprikos,
- 1 morkos,
- 1 svogūno,
- 2 valgomųjų šaukštų pomidorų pastos,
- 2 valgomųjų šaukštų maltos paprikos,
- maltų pipirų,
- druskos,
- 1 puodelio verdančio vandens,
- 1 valgomojo šaukšto medaus,
- 2 valgomųjų šaukštų aliejaus.
Paruošimas: Mėsą supjaustykite griežinėliais, apvoliokite maltoje paprikoje ir apkepkite. Sudėkite supjaustytas morkas, svogūnus ir pipirus. Po 10 minučių supilkite vandenį, sumaišytą su medumi ir pomidorų pasta. Kiaulieną troškinkite 35-40 minučių ant silpnos ugnies. Paragaukite, pagardinkite druska ir išjunkite.
13. Kiaulienos troškinys su marinuotais grybais
Grybus galima pasigaminti namuose arba nusipirkti jau marinuotus parduotuvėje.
Reikės:
- 500 g kiaulienos,
- 300 g marinuotų grybų,
- 2 svogūnų,
- 5 šaukštelio kalendros sėklų,
- 250 ml vandens,
- 80 g grietinės,
- druskos,
- maltų pipirų,
- 50 ml augalinio aliejaus.
Paruošimas: Apkepkite griežinėliais supjaustytą kiaulieną, sudėkite smulkintą svogūną, grietinę ir virkite 5 min. Sudėkite kalendras, karštą vandenį, grybus, uždenkite ir troškinkite 40 minučių. Pagardinkite pipirais ir druska.
14. Troškinta kiauliena su kaštonais
Kaštonus virkite 10-15 minučių.
Reikės:
- 600 g kiaulienos,
- 200 g virtų kaštonų,
- 2 svogūnų,
- 300 ml sultinio,
- 2 valgomųjų šaukštų baltojo vyno,
- 3 žaliųjų svogūnų stiebų,
- 2 lauro lapų,
- druskos,
- augalinio aliejaus kepimui.
Paruošimas: Mėsą supjaustykite griežinėliais ir apkepkite, sudėkite kaštonus, susmulkintą svogūną ir 10 min. kepkite ant vidutinės ugnies. Supilkite vyną, sultinį, lauro lapą, uždenkite ir troškinkite pusvalandį. Pagardinkite druska ir pabarstykite smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais.
15. Troškinta kiauliena su marinuotais agurkais
Patiekalo skonį paryškinkite įpildami šiek tiek sūrymo.
Reikės:
- 5 kg kiaulienos,
- 2 marinuotų agurkų,
- 1 svogūno,
- 1 morkos,
- 3 česnako skiltelių,
- 300 ml sultinio,
- 30 ml augalinio aliejaus,
- maltų juodųjų pipirų,
- druskos,
- 3 kalendrų šakelių.
Metodas: Kiaulieną, agurką ir svogūną supjaustykite griežinėliais, morkas sutarkuokite. Apkepkite kiaulieną su svogūnais ir morkomis, sudėkite agurkus ir kepkite, kol išgaruos drėgmė. Supilkite sultinį ir 30 minučių troškinkite uždengę dangčiu. Įspauskite česnako, įberkite druskos ir pabarstykite susmulkinta kalendra.
16. Kiaulienos troškinys su pupelėmis.
Jei naudojate sausas pupeles, pamirkykite jas per naktį ir troškinkite, kol išdžius.
Reikės:
- 600 g kiaulienos nugarinės,
- 200 g konservuotų pupelių,
- 1 saldžiosios paprikos,
- 1 svogūno,
- 1 morkos,
- 3 česnako skiltelių,
- 350 ml sultinio,
- 3 valgomųjų šaukštų augalinio aliejaus,
Paruošimas: Kiaulieną supjaustykite griežinėliais ir apkepkite, sudėkite smulkintą svogūną, morkas ir paprikas. Po 5 minučių supilkite karštą sultinį ir pusvalandį troškinkite uždengę dangčiu. Įmaišykite pupeles, įspauskite česnaką, įberkite druskos ir po 10 minučių išjunkite.
17. Kiaulienos troškinys su imbieru ir svogūnais
Šviežią imbierą galima pakeisti imbiero milteliais.
Reikės:
- 500 g kiaulienos,
- 50 g imbiero šaknies,
- 3 svogūnų,
- žiupsnelio cukraus,
- stiklinės verdančio vandens,
- druskos,
- maltų juodųjų pipirų,
- 80 g sviesto,
- 3 petražolių šakelių.
Metodas: Kiaulieną ir svogūną supjaustykite griežinėliais, imbierą nulupkite ir sutarkuokite. Kepkite mėsą, kol ji taps auksinė, tada įmaišykite svogūną, imbierą ir cukrų. Po 5 minučių užpilkite verdančiu vandeniu ir 30 minučių virkite uždengę dangčiu. Pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais žalumynais.
18. Kiaulienos ir svarainių troškinys
Nulupkite svarainius ir supjaustykite dideliais gabalėliais.
Reikės:
- 500 g kiaulienos,
- 2 svarainių,
- 250 ml vandens,
- 1 svogūno,
- skiltelės citrinos,
- 3 skiltelių česnako,
- 3 pipirų grūdelių,
- maltų juodųjų pipirų,
- druskos,
- aliejaus kepimui.
Paruošimas: Mėsą supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais, sumaišykite su druska, maltais pipirais, citrinos sultimis ir pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą. Apkepkite kiaulieną su smulkintu svogūnu, suberkite prieskonius ir griežinėliais supjaustytą svarainį. Supilkite karštą vandenį ir troškinkite po dangčiu 35-40 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais ir įspauskite česnaką.
19. kiaulienos troškinys su bulguru ir daržovėmis
Kiaulieną su bulguru reikia palikti troškinyje 10-15 minučių po virimo.
Reikės:
- 500 g kiaulienos,
- 1 puodelio bulguro,
- 1 paprikos,
- 1 svogūno,
- 1 morkos,
- 1 pomidoro,
- 2 valgomųjų šaukštų grietinės,
- 300 ml verdančio vandens,
- 50 ml augalinio aliejaus,
- žolelių.
Paruošimas: Supjaustykite kiaulieną, papriką, svogūną, morką ir pomidorą griežinėliais. Kepkite mėsą, kol ji taps auksinė, sudėkite daržoves ir kepkite, kol išgaruos drėgmė. Sudėkite bulgurą, grietinę ir vandenį ir virkite pusvalandį. Pagardinkite druska, pipirais ir pabarstykite žolelėmis.
20. Kiaulienos troškinys su bulvėmis ir kukurūzais
Puikus kiaulienos troškinio receptas sočiai vakarienei.
Reikės:
- 500 g kiaulienos,
- 300 g bulvių,
- 1 skardinės konservuotų kukurūzų,
- 2 česnako skiltelių,
- 1 paprikos,
- 1 svogūno,
- 1 pomidoro,
- 300 ml sultinio,
- maltų pipirų,
- druskos,
- 50 ml aliejaus.
Paruošimas: Mėsą ir daržoves supjaustykite griežinėliais, kukurūzus nuplaukite. Apkepkite kiaulieną, įmaišykite svogūną, morką, saldžiąją papriką ir pomidorą. Po 7 minučių įpilkite vandens, uždenkite ir virkite pusvalandį. Sudėkite bulves, kukurūzus ir virkite dar 10 minučių. Pagardinkite druska ir pipirais ir išjunkite.