Salotos su liežuviu ir keptais grybais
Gausių salotų su virtu kiaulienos liežuviu, marinuotais agurkais, keptais pievagrybiais ir virtais kiaušiniais receptas. Šių skanių salotų ingredientai puikiai dera tarpusavyje. Puikiai tinka šventiniam stalui!
Produktai
- Kiaulienos liežuvis – 1 vnt.
- Šampinjonai – 250 g
- Marinuoti agurkai – 3 vnt.
- Virti kiaušiniai – 2 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Saulėgrąžų aliejus – 30 ml
- Majonezas – 3,5 valgomojo šaukšto
- Druska – pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
- Švieži žalumynai – papuošti
Žingsnis po žingsnio receptas
- Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Kiaušinius išvirkite kietai (10 minučių po išvirimo).
- Kiaulienos liežuvį nuplaukite po tekančiu vandeniu, perkelkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Pastatykite puodą ant viryklės. Kai vanduo užvirs, išjunkite ugnį. Sūdykite sultinį ir lėtai virkite liežuvį 40 minučių. Išvirusį liežuvį išimkite iš sultinio, perliekite šaltu vandeniu, nuimkite odą ir leiskite liežuviui visiškai atvėsti.
- Kol liežuvis verda, galite pasiruošti kitus ingredientus. Nulupkite svogūną ir supjaustykite kubeliais.
- Nuo grybų kepurėlių nuimkite odelę, nuo kojelių nuvalykite nešvarumus. Grybus supjaustykite griežinėliais.
- Kepkite grybus su svogūnais saulėgrąžų aliejuje, kepimo metu įberkite druskos. Kepkite grybus ant vidutinės ugnies, neleisdami grybams per daug paruduoti. Iškeptus grybus kartu su svogūnais perkelkite į lėkštę ir palikite atvėsti.
- Marinuotus agurkus supjaustykite juostelėmis, išspauskite skystį.
- Nulupkite kietai virtus kiaušinius, supjaustykite juostelėmis.
- Virtą kiaulienos liežuvį taip pat supjaustykite juostelėmis.
- Dubenyje arba salotinėje sumaišykite kiaušinius, agurkus, grybus ir liežuvį.
- Salotų ingredientus pagardinkite majonezu, pagal skonį įberkite juodųjų pipirų. Druskos nedėjau, nes agurkai yra sūrūs, grybai buvo sūdyti kepant, o liežuvį taip pat sūdžiau.
- Išmaišykite salotas.
- Paruoštas salotas su liežuviu ir keptais grybais perkelkite į salotinę, jei norite, papuoškite šviežiomis smulkintomis žolelėmis ir patiekite. Šias salotas galima patiekti iš karto arba leisti joms pravėsti. Gero apetito!