Varškės tešla pyragams. Pyragaičiai iš varškės tešlos

Paprastai gaminu mielinę tešlą maltiniams pyragams. Šiandien pirmą kartą gaminau varškės tešlą pyragams ir esu ja labai patenkinta. Šią pyrago tešlą lengva pasigaminti, todėl rekomenduoju ją tiems, kurie negali pasigaminti mielinės tešlos. Varškės tešlos paplotėliai yra labai minkšti, orūs ir purūs.

Sudedamosios dalys

Varškės pyragaičiams pagaminti reikės:

  • 250 g varškės;
  • 2 vištų kiaušiniai;
  • 1,5-2 šaukštai cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 0,5 puodelio augalinio aliejaus;
  • 350 g miltų;
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 kiaušinio trynys – paplotėliams sutepti.
  • Įdarui:
  • 4 vištų kiaušiniai;
  • 1 ryšulėlis žaliųjų svogūnų.

Metodas

  1. Varškę sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir žiupsneliu druskos.
  2. Supilkite augalinį aliejų ir išplakite.
  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir palaipsniui suberkite į tešlą.
  4. Užminkykite minkštą, elastingą tešlą, kuri nelimpa prie rankų. Paruoštą varškės tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pakilti.
  5. Įdarui kiaušinius išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Nuplaukite svogūnus.
  6. Kiaušinius ir svogūną smulkiai supjaustykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
  7. Padalykite tešlą į mažus gabalėlius – būsimų varškės pyragėlių ingredientus.
  8. Iš tešlos iškočiokite nedidelį apvalų pyragą ir į jo vidurį sudėkite įdarą.
  9. Suspauskite tešlos kraštus, kad gautųsi paplotėlis.
  10. Sudėkite paplotėlius ant kepimo skardos ir patepkite kiaušinio tryniu.
  11. Kepkite varškės pyragėlius iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
  12. Iškepkite purius, purumo pojūtį turinčius paplotėlius.
  13. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

 

Parašykite komentarą