
Skanios, švelnios, pieno skonio sraigių bandelės nepaliks abejingų. Tai puikus priedas prie šeimos vakarienės.
Sudedamosios dalys
Sraigių suktinukams gaminti reikės:
- Tešlai:
- Maždaug 400 g miltų (250 ml stiklinėje – 170 g miltų);
- 2 kiaušinių tryniai;
- 250 ml pieno;
- 1 šaukštelis cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 1/2 šaukštelio mielių miltelių arba 20 g šviežių mielių.
- Mūsų bandelių įdarui:
- 100 g sviesto;
- 50-100 g cukraus;
- „Sraigių” įdaras:
- 150 ml pieno;
- 50-100 g cukraus (saldikliams);
- vanilės arba vanilinio cukraus.
Maisto gaminimo procedūra
- Mieles ištirpinkite 100 ml šilto pieno. Įberkite šaukštelį cukraus, druskos, 1 šaukštelį miltų, išmaišykite ir palikite, kol išbrinks. Troškinys jau paruoštas.
- Sumaišykite trynius su likusiu šiltu pienu ir įmaišykite krakmolą.
- Sumaišykite miltus su skysčiu ir išminkykite tešlą iki žemesnės vidutinės konsistencijos. Tešla bus labai švelni ir šiek tiek lipni prie rankų, tačiau patartina nedėti per daug miltų, kad tešla neužsikimštų. Apibarstykite tešlą miltais ir palikite 30 minučių pakilti ant lentos.
- Tuo tarpu įdarui išsukite sviestą su cukrumi ir vanile.
- Tada tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.
- Tešlą ištepkite cukraus, vanilės ir sviesto putų mišiniu.
- Išminkytą tešlą tvirtai susukite į ritinėlius ir aštriu peiliu supjaustykite 5 cm storio riekelėmis. Į aliejumi pateptą indą ritinėlius dėkite 1 cm atstumu vienas nuo kito.
- Kai bandelės išsipučia tiek, kad užpildytų formą, užpilkite jas puse pieno ir cukraus ir kepkite 15 minučių 190 laipsnių karštumo orkaitėje.
- Supilkite likusį pieną ir kepkite dar apie 20 minučių, kol sraigės taps rusvai raudonos spalvos.
- Štai ir viskas.
- Gero apetito!