Norėčiau jums pasiūlyti nuostabų varškės pyragėlių receptą, skirtą namų arbatos vakarėliui. Jie labai švelnūs, minkšti ir, žinoma, skanūs. Man niekada nepavyksta su varškės pyragais, tai pasakytina ir apie šį receptą. Iš nurodyto produktų kiekio iškepsite 9 meduoliukus, bet, patikėkite, šeimai to neužteks, todėl drąsiai kepkite dvigubai daugiau.
Sudedamosios dalys
Šiems varškės pyragėliams su prieskoniais pagaminti reikės:
- bet kokio riebumo varškė – 150 gr;
- 20 % riebumo grietinė – 100 gr
- cukraus – 80 gr;
- žalias kiaušinio trynys – 1 vnt;
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis;
- vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
- rafinuoto augalinio aliejaus – 40 g;
- miltų – 350-400 gr.
- Glajui:
- žalias kiaušinio baltymas – 1 vnt;
- citrinos sultys – 2 šaukšteliai;
- cukraus pudros – 80 gr;
- kvapiosios medžiagos (mano atveju duchesse) – pora lašų (neprivaloma).
Virimo procedūra
- Į varškę įmaišykite grietinę ir cukrų.
- Įdėkite žalio kiaušinio trynį ir vanilinį cukrų.
- Varškės ir kiaušinių mišinį sutrinkite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės ir supilkite augalinį aliejų.
- Suberkite kepimo miltelius ir dalimis suberkite miltus, varškės tešlą iš pradžių minkydami šaukštu, o paskui rankomis.
- Iš varškės tešlos išminkykite minkštą, tvirtą ir šiek tiek lipnią tešlą, uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių kambario temperatūroje, kad pakiltų.
- Iš tešlos iškočiokite rutuliukus (man jų buvo 9). Sudėkite rutuliukus ant pergamentu išklotos kepimo skardos toli vienas nuo kito.
- Varškės meduolius kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Meduoliai nebus rudi, jie išliks šviesūs – tai normalu.
- Glajui pagaminti išplakite baltymus su citrinos sultimis, palaipsniui įmaišykite cukraus pudrą, plakite tol, kol gausite sniego baltumo masę, traukite šaukštu, jei norite, įlašinkite porą lašų bet kokio aromato (aš naudojau duchesse). Miltelių gali prireikti daugiau arba mažiau – tai priklauso nuo baltymų svorio. Iš tikrųjų gausite daug glazūros; galite pasverti kiaušinio baltymą ir pasigaminti glazūrą, žinoma, pusės jo svorio, o miltelių reikės perpus mažiau.
- Karštus meduolius aptepkite paruoštu glajumi. Palikite visiškai atvėsti ir leiskite glajui sustingti.
- Varškės meduoliai yra nepaprastai minkšti ir skanūs, juos galima patiekti prie arbatos.
- Štai kaip šie prieskonių pyragėliai atrodo sulaužyti.
- Gero apetito!