Grietinės ir majonezo maltinių pyragas

„Jaffa” pyragaičiai yra pakankamai paprastas kepinys, gaminamas iš gana skystos tešlos su bet kokiu įdaru. Jie labai skanūs su tešla, sumaišyta su majonezu ir grietine. Gali būti įvairių užpildų. Kaip įdarą siūlau maltą mėsą. Maltos mėsos pyragas yra švelnus, skanus, gardus ir sotus. Bet kuri namų šeimininkė gali tai padaryti!

Sudedamosios dalys

Pyragui su grietine ir majonezu bei malta mėsa paruošti reikės:

  • Tešlai:
  • kiaušinis – 3 vnt;
  • majonezo – 3 šaukštai;
  • miltai – 7 šaukštai;
  • grietinės (naudojau 15 proc. riebumo grietinę) – 5 šaukštai;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • kepimo miltelių – 3 g;
  • aliejumi patepkite kepimo formą.
  • Įdarui:
  • maltos mėsos (turiu vištienos) – 200 gr;
  • druskos, prieskonių – pagal skonį;
  • augalinio aliejaus kepimui;
  • vyšninių pomidorų – 6-7 vnt. (nebūtina);
  • Sezamas – pora žiupsnelių (jei reikia).

Maisto gaminimo procesas

  1. Norėdami paruošti faršą, keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite įdarą, suberdami mėsos gabalėlius, kol mėsa suminkštės (10-15 min.). Kepdami įberkite druskos ir prieskonių pagal skonį. Nuimkite keptuvę su malta mėsa nuo ugnies ir leiskite įdarui šiek tiek atvėsti.
  2. Dabar paruoškite tešlą: giliame dubenyje įmuškite kiaušinius ir įberkite druskos.
  3. Į tą patį dubenį supilkite grietinę ir majonezą.
  4. Plaktuvu sumaišykite masę, tada suberkite kepimo miltelius ir miltus ir plaktuvu išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Į kepimo indą dedama tešla bus gana skysta, panaši į blynų tešlą.
  6. 1/2 tešlos supilkite į riebalais išteptą kepimo indą.
  7. Ant tešlos viršaus paskleiskite maltą mėsą.
  8. Likusią tešlą tolygiai paskirstykite ant maltos mėsos, kad ji visiškai pasidengtų.
  9. Nuplaukite vyšninius pomidorus, supjaustykite juos apskritimais ir paskleiskite ant tešlos paviršiaus (galite kepti ir be pomidorų).
  10. Pyragą apibarstykite sezamo sėklomis ir pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę maždaug 35 minutėms.
  11. Paruošę šiek tiek atvėsinkite ir patiekite supjaustytus griežinėliais. Iš majonezo ir grietinės pagamintas maltos mėsos įdaras yra maistingas, apetitą žadinantis ir skanus. Šį pyragą pamėgs visa šeima; tai puiki alternatyva picai.
  12. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą