Šis varškės ir kokosų sausainių receptas tikriausiai yra vienas sėkmingiausių. Varškės ir kokosų sausainiai yra nepaprastai skanūs, minkšti ir traškūs išorėje, švelnūs viduje ir labai aromatingi. Pagaminti jį labai paprasta iš pačių paprasčiausių ingredientų, tačiau dėl puikaus kokosų ir varškės derinio jis yra išskirtinis. Paruoškite šį nuostabų pyragą vakarinei arbatai savo artimiesiems, esu tikra, kad jie tai įvertins!
Sudedamosios dalys
Varškės ir kokosų sausainiams pasigaminti reikės:
- minkšto varškės sūrio (geriausiai turguje) – 200 g;
- cukraus – 30 g;
- vištos kiaušinis – 1 vnt;
- kokoso drožlės – 40 g;
- vanilinio cukraus – 0,5 šaukštelio;
- kepimo miltelių – 5 g;
- druskos – žiupsnelis;
- ekstra klasės miltų – 50-60 g;
- aliejumi patepkite kepimo skardą;
- cukraus pudra pabarstyti sausainius.
Maisto gaminimo procesas
- Į varškę, kuri neturi būti sausa, įmaišykite cukrų, žalią kiaušinį, vanilinį cukrų ir druską.
- Šakute (arba šaukštu) sutrinkite varškės masę, kol ji taps masė.
- Tada suberkite kepimo miltelius, persijotus miltus ir kokoso drožles, išmaišykite ir išminkykite tešlą šaukštu, o tada rankomis.
- Tešla bus minkšta, bet gana tanki, šiek tiek lipni. Priklausomai nuo kiaušinio dydžio ir varškės drėgnumo, miltų gali prireikti daugiau arba mažiau.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Popierių patepkite augaliniu aliejumi. Tuo pačiu aliejumi pateptomis rankomis suformuokite tešlos rutuliukus (kiekvienas rutuliukas sveria apie 40 g). Aš turiu 9 rutuliukus ir sudedu juos ant kepimo skardos, kad tarp jų būtų pakankamai vietos.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite varškės ir kokosų sausainius, kol jie paruduos (25-30 minučių).
- Atvėsinkite sausainius ir pabarstykite trupučiu cukraus pudros.
- Nepaprastai skanūs, kvapnūs, orūs ir švelnūs varškės ir kokosų sausainiai gali būti patiekiami prie kavos ar arbatos puodelio.
- Mėgaukitės!