Triušio Marinavimas

Kaip marinuoti triušieną?

Marinuotas triušis – tai antrasis patiekalas, kuris patiks visiems, puikiai tinkantis sekmadienio šeimos pietums ar vakarienei su draugais. Jei atidžiai laikysitės mūsų nurodymų, jums nekils jokių problemų gaminant triušienos marinatą pagal šį receptą. Net labiausiai nepatyręs virėjas gali pagaminti patiekalą, vertą virtuvės šefo!

Triušiena yra labai skanus patiekalas, tačiau puikų jos skonį lemia tinkamas marinatas. Marinuojant triušieną prieš kepimą siekiama, kad ji taptų minkšta. Gerai iškepta triušiena gali tapti gurmanišku pietų patiekalu. Jei norite sužinoti, kaip tinkamai paruošti triušio skerdieną, toliau pateikiamas nuoseklus aprašymas, kaip elgtis su mėsa ir ką naudoti.

5 skanūs triušienos marinatai

Jei ieškote marinatų receptų, kurie triušienai suteiks nepamirštamą skonį, štai keletas patarimų, kuriuos galite išbandyti. Patartina mėsą padalyti į porcijas ir jas marinuoti dviejuose skirtinguose marinatuose, kad galėtumėte palyginti, kuris iš jų skanesnis.

Geriausias medaus garstyčių marinatas triušienai iš visų

Vienas iš geriausių marinatų, išryškinančių triušienos skonį, yra medaus ir garstyčių marinatas. Sudedamosios dalys yra beveik tokios pačios kaip ir vištienos šlaunelių marinato, todėl šį receptą galima laikyti labai universaliu.

Sudedamosios dalys:

  • 2 skiltelės česnako,
  • 2 arbatiniai šaukšteliai garstyčių,
  • 2 šaukštai citrinos sulčių,
  • 2 šaukštai medaus,
  • 2 šaukštai sojų padažo.

Paruošimo būdas:

Nulupkite ir išspauskite česnaką ir sudėkite į likusius ingredientus. Viską maišykite, kol mišinys taps vientisas, ir supilkite ant triušienos.

Marinatas turėtų išsilaikyti kelias valandas, o geriau – per naktį. Norite sužinoti, kokias garstyčias reikia naudoti? Geriausiai tinka valgomosios garstyčios, bet galite naudoti ir aštresnes garstyčias.

Triušienos marinatas su baltuoju vynu

Triušiena puikiai dera su vynu, todėl buvo sukurtas marinato receptas, kuris patiks didžiausiems gurmanams. Didelis šio marinato privalumas yra tai, kad jį lengva pagaminti. Marinato receptą rasite toliau.

Sudedamosios dalys:

  • 250 ml (puodelis) baltojo vyno,
  • žiupsnelis druskos,
  • 1/4 arbatinio šaukštelio čiobrelių,
  • 2 pipirų žirneliai kvapiųjų pipirų,
  • 2 lauro lapai,
  • 3 česnako skiltelės,
  • 1/4 arbatinio šaukštelio mairūno.

Marinato paruošimas:

Sudėkite visus ingredientus į gilų dubenį ir sumaišykite. Prieš tai nepamirškite nulupti ir susmulkinti česnako.

Įdėkite triušį į marinatą ir vyną. Marinatas turėtų išsilaikyti bent 24 valandas.

Geriausias triušienos marinatas pasukų pagrindu

Pasukų marinatas – tai būdas paruošti labai sultingą triušį. Iškepusi mėsa būna labai minkšta ir aromatinga. Paruošti patį marinatą turėtų būti nesudėtinga.

Sudedamosios dalys:

  • ½ litro pasukų,
  • 4 skiltelės česnako,
  • 1/4 arbatinio šaukštelio čiobrelių,
  • 1/4 arbatinio šaukštelio mairūno,
  • 2 šaukštai pomidorų tyrės,
  • 2 svogūnai,
  • druskos ir pipirų.

Paruošimas:

Pasukas sumaišykite su čiobreliais, mairūnu, pomidorų tyre, druska ir pipirais. Nulupkite česnaką, išspauskite jį per presą ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Viską gerai išmaišykite. Žinoma, galime pridėti ir kitų prieskonių, kuriuos mėgstame. Kitas žingsnis – nulupti ir supjaustyti svogūną. Galite pjaustyti griežinėliais ar plunksnomis, kaip jums patinka. Į lėkštę pakaitomis su svogūnais sudėkite triušieną ir atsargiai užpilkite marinatu. Palikite triušį pasukų marinate mažiausiai 10 valandų.

Triušis su žuvies marinatu

Bazilikai tinka ir prie triušienos, ir prie žuvies. Todėl toliau pateikiamas modifikuotas bazilikų marinato receptas, kuris puikiai tinka, pavyzdžiui, lašišai. Ji taip pat gerai tinka triušiams. Receptą, žinoma, rasite toliau.

Sudedamosios dalys:

  • 1/4 puodelio aliejaus,
  • saulėgrąžų aliejus,
  • pipirai,
  • ½ puokštės bazilikų,
  • žiupsnelį čiobrelių,
  • žiupsnelis estragono.

Paruošimo būdas:

Sudėkite visus ingredientus į aukštą dubenį ir maišykite, kol baziliko lapeliai bus susmulkinti. Tada užpilkite mėsą marinatu ir palikite per naktį šaldytuve.

Jei neturime šviežių bazilikų, galime naudoti džiovintus prieskonius. Šiuo atveju jums nereikės naudoti maišytuvo.

Labai azijietiškas triušienos marinatas

Daugelis marinatų yra universalūs ir tinka daugiau patiekalų. Tam taip pat yra vietos. Tofu marinatas puikiai tinka triušienai marinuoti ir suteikia mėsai rytietišką skonį.

Sudedamosios dalys:

  • 100 ml sojų padažo,
  • 1 valgomasis šaukštas tarkuoto šviežio imbiero,
  • 1 česnako skiltelė,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Paruošimo būdas:

Imbierą sutarkuokite smulkia tarka, česnaką nulupkite ir išspauskite per presą. Sudėkite likusius ingredientus ir viską gerai išmaišykite.

Marinuokite triušieną visą dieną, nepamiršdami kas kelias valandas užpilti marinato.

Kuris marinatas geresnis? Kiekvienas iš jų yra originalus ir unikalus, tačiau juos sieja bendras laikas. Net ir geriausias marinatas nepadės, jei triušio marinavimo laikas bus per trumpas. Jei tai triušiena, ji praras ne tik skonį, bet ir mėsos minkštumą.

Parašykite komentarą