Cukinijų ragu su mėsa
Kvapnus daržovių, žolelių ir mėsos mišinys.
Sudedamosios dalys
- Kiauliena arba kita mėsa- 350 g
- Augalinis aliejus- pagal skonį
- Svogūnai- 3 vnt.
- Druska- pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų- skonis
- Morkos- 1 vnt.
- paprikos- 2 vnt.
- Bulvės- 3-4 vnt.
- mažos cukinijos- 4 vnt.
- Pomidorai- 5 vnt.
- Žalumynai- 1 ryšulėlis
Maisto gaminimas
- Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir kepkite po dangčiu ant silpnos ugnies apie 10 minučių. Skystis turėtų išgaruoti.
- Smulkiai supjaustykite svogūną, suberkite prie kiaulienos. Pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite dar apie 5 minutes, kol svogūnas taps permatomas.
- Morkas sutarkuokite arba supjaustykite gabaliukais. Supilkite ant mėsos, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite po dangčiu 5 minutes.
- Sudėkite paprikos gabaliukus, pabarstykite druska ir pipirais, kepkite dar 5 minutes.
- Bulves ir cukiniją supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į keptuvę, pagardinkite druska ir pipirais. Po 5 minučių sudėkite pomidorų griežinėlius, įberkite druskos ir pipirų.
- Troškinkite troškinį 10-15 minučių arba kol daržovės suminkštės. Supilkite smulkintus žalumynus, išmaišykite ir palikite troškinį šiek tiek pravėsti po dangčiu.