ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA FOLIJOJE
Kilni lašiša yra bet kokio patiekalo puošmena. Sultinga, sotumo ir sotaus skonio žuvis su citrusinių vaisių ir medaus natomis taps bet kokios šventės puošmena. Patiekite su atšaldytu baltuoju vynu ir svečiai jums tikrai padėkos!
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Lašiša (filė su oda)- 400
- Citrinos – 25
- Laimas- 25
- Medus- 1
- Sviestas – 40
- Druska – pagal skonį
- Malti aštrūs pipirai – skonis
- Česnakai – 0,5
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip kepti lašišą folijoje? Nuplaukite lašišos filė su oda ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Jei žuvis užšaldyta, atšildykite ją per naktį apatinėje šaldytuvo lentynoje.
- Kepimo indą uždenkite tinkamu folijos gabalu su uždarymo angomis. Prisiminkite taisyklę: blizgioji pusė – viduje, matinė – išorėje. Turiu keraminę formą su aukštu kraštu. Nuplaukite citriną ir laimą po tekančiu vandeniu ir supjaustykite plonais žiedais. Citrusus tolygiai paskleiskite ant folijos ir pabarstykite druska.
- Ant citrusų uždėkite žuvį oda į apačią. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
- Marinatui bet kokiu būdu ištirpinkite sviestą. Aš jį kaitinau mikrobangų krosnelėje. Įpilkite skysto medaus.
- Į marinatą smulkiai supjaustykite česnaką. Nepersistenkite su česnaku, kad jis tik papildytų, o ne užgožtų taurios žuvies skonį.
- Žuvį užpilkite marinatu. Patogu tai daryti šaukštu.
- Ant viršaus, savo rizika ir rizika, žuvį papuošiau laimo griežinėliais. Kodėl šio žingsnio negaliu rekomenduoti kaip privalomo? Ne visada, bet dažnai pasitaiko, kad citrusiniai vaisiai būna kartūs. Ir jei iš apačios, po lašiša, tai nėra kritiškai svarbu (dėl odos), tai jei kartumas bus viršuje, jis tikrai persiduos visam gabalėliui. Man pasisekė ir laimas nebuvo kartus, bet jei nenorite rizikuoti brangia žuvimi, tiesiog nedėkite citrusinių vaisių ant viršaus.
- Užlenkite foliją ir užspauskite kraštus. Jei ji gerai neužsidarys, nieko tokio. Kepkite lašišą 20 minučių iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Likus 5 minutėms iki kepimo, įjunkite „grilio” režimą.
Šis receptas skirtas tiems, kurie neprieštarauja kepimui aliuminio folijoje.
Lašiša ir citrusiniai vaisiai visada skanūs. Tačiau svarbu žuvies orkaitėje neperkaitinti. Juk net tokią riebią žuvį kaip lašiša galima perkepti.
Patiekite karštą su jaunu baltuoju vynu.
Skanaus valgio!