
triufelių sriuba
Triufeliai – šie „kulinariniai juodieji deimantai” toli gražu ne visada prieinami. Tačiau dabar triufelių aliejaus galima rasti didžiuosiuose prekybos centruose ir už prieinamą kainą. Jis suteikia patiekalams nepakartojamą skonį. Ir taip, buteliuko užtenka ilgam. Kalbant apie triufelius… Sakoma, kad keli lašai triufelių ekstrakto gali gerokai sumažinti raukšlių skaičių ir gylį, stangrinti odą ir tiesiog ištirpdyti senatvines dėmes. Įdomu, ar veiks ir aliejus? :))
Sudėtis
- alyvuogių aliejus
- sviestas
- ½ atsitiktinai supjaustyto svogūno
- 250 gr. saliero šaknies
- 250 gr. bulvių
- 600 ml vištienos sultinio
- 5 gr. šviežių čiobrelių (čiobrelių)
- 50 gr. grietinėlės (apie 48 %)
- druskos
- šviežiai maltų pipirų
- 1-2 valg. š. triufelių aliejaus
- citrinos sulčių (nebūtina)
- petražolių ir geltonųjų salierų lapų papuošimui
ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
- Alyvuogių aliejuje su įdėtu sviestu troškinkite svogūną, kol taps skaidrus (bet ne iki spalvos).
- Sudėkite salierus ir bulves. Supilkite sultinį.
- Čiobrelių šakeles suriškite siūlu ir pamerkite į sultinį.
- Sriubą virkite, kol daržovės bus paruoštos.
- Į sriubą supilkite grietinėlę ir užvirinkite.
- Išimkite čiobrelius ir sutrinkite sriubą trintuvu. Norimą konsistenciją reguliuokite įpildami karšto sultinio arba verdančio vandens.
- Druska ir pipirai. Įpilkite šaukštą triufelių aliejaus. Po pirmojo bandymo, nes skirtingų firmų aliejus skiriasi skonio intensyvumu.
- Patiekite papuošę žolelėmis ir apšlakstę citrinos sultimis. Ypač skanu su rudąja duona arba česnakiniais skrebučiais (žr. „Coq au vin” mano receptuose).