Lengvas vištienos guliašas
Lengvas vištienos guliašo receptas iš kubeliais supjaustytos vištienos krūtinėlės filė, griežinėliais supjaustytų paprikų, gausiame pomidorų padaže, pagardintame kmynais ir paprika.
Ingredientai
Metrinis – JAV įprastinis
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 4 kubeliais supjaustytos vištienos krūtinėlės
- 2 šaukštai paprastų miltų
- 1 susmulkintas svogūnas
- 2 susmulkintos česnako skiltelės
- 1 raudonoji paprika be sėklų ir supjaustyta griežinėliais
- 1 žalioji paprika be sėklų ir supjaustyta griežinėliais
- 100 g pancetos arba rūkytos šoninės lašinukų
- 2 šaukštai rūkytos paprikos
- 1 arbatinis šaukštelis paprikos
- 1 arbatinis šaukštelis kmynų sėklų
- 1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės
- 300 g Passata
- 300 ml vištienos sultinio
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- ½ arbatinio šaukštelio cukraus
- ½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
Instrukcijos
- Sudėkite vištieną į dubenį ir apvoliokite paprastuose miltuose. Nukratykite jų perteklių. 4 viščiukų krūtinėlės, 2 šaukštai paprastų miltų
- Seklioje keptuvėje arba keptuvėje (su dangčiu) įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir dalimis apkepkite vištieną. Išimkite į lėkštę. 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Į keptuvę įpilkite dar vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir 5 minutes pakepinkite svogūną, česnaką, papriką ir pancetos lašinukus. 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 svogūnas, 2 česnako skiltelės, 1 raudonoji paprika, 1 žalioji paprika, 100 g pancetos
- Įmaišykite papriką, rūkytą papriką, raudonėlį ir kmynus. 2 valgomieji šaukštai rūkytos paprikos,1 arbatinis šaukštelis paprikos,1 arbatinis šaukštelis kmynų,1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
- Į keptuvę vėl sudėkite vištieną.
- Įmaišykite pasatą, pomidorų tyrę, sultinį, druską, pipirus ir cukrų. Troškinkite 30 minučių uždengę dangčiu. 1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės,300 g passatos,300 ml vištienos sultinio,1 arbatinis šaukštelis druskos,½ arbatinio šaukštelio cukraus,½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- Patiekite su grietine, ryžiais arba makaronais ir kapotomis petražolėmis.
Pastabos
Variacijos:
- Vietoj vištienos naudokite kubeliais pjaustytą kiaulieną arba avieną. Gali tekti pailginti virimo laiką.
- Įdėkite lauro lapą, kad būtų daugiau aromato.
- Vištienos guliašą gaminkite lėtoje viryklėje. Sumažinkite sultinio kiekį iki 200 ml, o pasatos – iki 200 ml.
- Vietoj kubeliais supjaustytos vištienos krūtinėlės filė į guliašą įdėkite keptos vištienos likučių. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos įdėkite paruoštą vištieną, kad ji sušiltų.