guliašas vištienos

Lengvas vištienos guliašas

Lengvas vištienos guliašo receptas iš kubeliais supjaustytos vištienos krūtinėlės filė, griežinėliais supjaustytų paprikų, gausiame pomidorų padaže, pagardintame kmynais ir paprika.

Ingredientai

Metrinis – JAV įprastinis

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4 kubeliais supjaustytos vištienos krūtinėlės
  • 2 šaukštai paprastų miltų
  • 1 susmulkintas svogūnas
  • 2 susmulkintos česnako skiltelės
  • 1 raudonoji paprika be sėklų ir supjaustyta griežinėliais
  • 1 žalioji paprika be sėklų ir supjaustyta griežinėliais
  • 100 g pancetos arba rūkytos šoninės lašinukų
  • 2 šaukštai rūkytos paprikos
  • 1 arbatinis šaukštelis paprikos
  • 1 arbatinis šaukštelis kmynų sėklų
  • 1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės
  • 300 g Passata
  • 300 ml vištienos sultinio
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio cukraus
  • ½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų

Instrukcijos

  1. Sudėkite vištieną į dubenį ir apvoliokite paprastuose miltuose. Nukratykite jų perteklių. 4 viščiukų krūtinėlės, 2 šaukštai paprastų miltų
  2. Seklioje keptuvėje arba keptuvėje (su dangčiu) įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus ir dalimis apkepkite vištieną. Išimkite į lėkštę. 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  3. Į keptuvę įpilkite dar vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir 5 minutes pakepinkite svogūną, česnaką, papriką ir pancetos lašinukus. 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 svogūnas, 2 česnako skiltelės, 1 raudonoji paprika, 1 žalioji paprika, 100 g pancetos
  4. Įmaišykite papriką, rūkytą papriką, raudonėlį ir kmynus. 2 valgomieji šaukštai rūkytos paprikos,1 arbatinis šaukštelis paprikos,1 arbatinis šaukštelis kmynų,1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
  5. Į keptuvę vėl sudėkite vištieną.
  6. Įmaišykite pasatą, pomidorų tyrę, sultinį, druską, pipirus ir cukrų. Troškinkite 30 minučių uždengę dangčiu. 1 valgomasis šaukštas pomidorų tyrės,300 g passatos,300 ml vištienos sultinio,1 arbatinis šaukštelis druskos,½ arbatinio šaukštelio cukraus,½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  7. Patiekite su grietine, ryžiais arba makaronais ir kapotomis petražolėmis.

Pastabos

Variacijos:
  • Vietoj vištienos naudokite kubeliais pjaustytą kiaulieną arba avieną. Gali tekti pailginti virimo laiką.
  • Įdėkite lauro lapą, kad būtų daugiau aromato.
  • Vištienos guliašą gaminkite lėtoje viryklėje. Sumažinkite sultinio kiekį iki 200 ml, o pasatos – iki 200 ml.
  • Vietoj kubeliais supjaustytos vištienos krūtinėlės filė į guliašą įdėkite keptos vištienos likučių. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos įdėkite paruoštą vištieną, kad ji sušiltų.

Parašykite komentarą