Tripe romėnišku stiliumi
Su daržovėmis, tarkuotu sūriu ir šviežiomis mėtomis troškinti jautienos subproduktai. Tokią vakarienę paruošti labai paprasta, daug sunkiau mieste rasti šviežių, švarių subproduktų. O jei rasite, siūlau pasigaminti skanią vakarienę. Beje, šis patiekalas yra visiškai dietinis, jame yra daug baltymų. Receptą spėjau rasti knygoje „Paprastas ir jaukus maistas bet kokiai progai” ir, kaip visada, padariau savo pakeitimų.
Pasitelkus mikrobangų krosnelę „Panasonic NN GD39HS ZPE”, triušieną pavyko paruošti daug greičiau. Nusprendžiau paeksperimentuoti ir gaminti ją mikrobangų krosnelėje, o gaminimo laiką sutrumpinti beveik tris kartus. Rezultatas man padarė didelį įspūdį.
SUDEDAMOSIOS DALYS
- Svogūnų svogūnai 2 vnt.
- morkos 1 vnt.
- konservuoti pomidorai savo sultyse 250 g
- mėtos 2 šakelės
- alyvuogės be kauliukų 80 g
- augalinio aliejaus 2 valg. š. l.
- kietasis sūris 30 g
- maltų juodųjų pipirų 1 žiupsnelis
- baltasis vynas 50 g
- druskos 1 žiupsnelis
- triušienos 500 g
ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
- Nusipirkite švarų ir šviežią jautienos skrandį, kitaip bus labai sunku išvalyti tamsias vietas ir pašalinti plėvelę. Jei tripsai (skrandis) stipriai kvepia, būtina juos kelis kartus išvirti, kiekvieną kartą švariame vandenyje. O po to jį nuplauti vandenyje. Švarius baltus tripsus 15 minučių mirkau šaltame vandenyje.
- Tai pirmasis mano eksperimentas su tripsų mikrobangų krosnelėje. Mikrobangų krosnelei skirtame puode tripsus užpyliau karštu vandeniu, uždengiau dangčiu ir nustačiau virti (mikrobangų krosnelės režimas, 1000 W) 20 minučių. Patikrinau, ji vis dar buvo šiek tiek guminė.
- Nuplaukite subproduktus švariame šaltame vandenyje.
- Ir antrą kartą įdėjau į mikrobangų krosnelę. Ji pripildė skarą karšto vandens, uždarė dangtį ir nustatė virti (mikrobangų krosnelės režimas, 800 W) dar 15 minučių. Per tą laiką skarda tapo daug minkštesnė ir beveik išvirė. Vandenyje jo neviriau, nes paskui troškinau su daržovėmis. Rezultatas man padarė didelį įspūdį.
- Vėl nuplaukite švariame šaltame vandenyje.
- Randą supjausčiau ilgomis siauromis juostelėmis. Vėl nuplaukite šaltame vandenyje.
- Morkos supjaustytos juostelėmis, svogūnai – mažais kubeliais. Į mikrobangų krosnelei skirtus indus įpyliau augalinio aliejaus ir sudėjau ten daržoves. Dėjau į mikrobangų krosnelę (kombinuotasis režimas, 1000 W) 2 minutėms. Po dviejų minučių daržoves išmaišiau ir pastačiau dar 40 sekundžių.
- „Combi” režimu svogūnai ir morkos neišleido drėgmės (virė uždarytu dangčiu) ir iškepė tokios būsenos, kokios man reikėjo.
- Prie morkų ir svogūnų pridėjo juostelėmis supjaustytų tripsų, baltojo vyno ir sutrintų pomidorų savo sultyse. Nustatau troškinti uždarytu dangčiu (mikrobangų krosnelės režimas, 800 W) 12 minučių.
- Likus 2 minutėms iki paruošimo pabaigos, pakoregavau druską, įdėjau alyvuogių be kauliukų ir patiekalą troškinau atidarytu dangčiu. Prieš patiekdama įdėjau keletą šviežių mėtų lapelių ir pagardinau šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
- Patiekiau į stalą gilioje lėkštėje, kaip pirmą patiekalą, ant viršaus pabarsčiau tarkuotu sūriu, papuošiau šviežios mėtos šakele. Gero apetito.