makaronai su suriu ir grietinele

Vištiena kario padaže su grietine

Gaunasi skani aštri ir visai ne aštri vištiena. Receptas paprastas.

RECEPTAS PRODUKTAI

  • Vištienos file – 700 g
  • Grietinė – 200 ml = 200 g
  • Karis – 1 šaukštelis = 4 g
  •  Druska – skonio
  • Maltų juodųjų pipirų – skonis

ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS

  1. Vištienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite jas į dubenį, supilkite šiek tiek augalinio aliejaus, kario, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite. Palikite marinuotis bent pusvalandį, o gal ir ilgiau.
  2. Po 30 minučių įjunkite keptuvę, sudėkite ant jos marinuotą vištieną ir nuolat maišydami kepkite ant didelės ugnies, kol susidarys plutelė.
  3. Supilkite grietinę, įpilkite šiek tiek vandens, leiskite užvirti ir paragaukite padažo, jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Uždengtą troškinkite 5 minutes.

Parašykite komentarą