Vištiena kario padaže su grietine
Gaunasi skani aštri ir visai ne aštri vištiena. Receptas paprastas.
RECEPTAS PRODUKTAI
- Vištienos file – 700 g
- Grietinė – 200 ml = 200 g
- Karis – 1 šaukštelis = 4 g
- Druska – skonio
- Maltų juodųjų pipirų – skonis
ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
- Vištienos filė supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite jas į dubenį, supilkite šiek tiek augalinio aliejaus, kario, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite. Palikite marinuotis bent pusvalandį, o gal ir ilgiau.
- Po 30 minučių įjunkite keptuvę, sudėkite ant jos marinuotą vištieną ir nuolat maišydami kepkite ant didelės ugnies, kol susidarys plutelė.
- Supilkite grietinę, įpilkite šiek tiek vandens, leiskite užvirti ir paragaukite padažo, jei reikia, įberkite druskos ir pipirų. Uždengtą troškinkite 5 minutes.