ryžių makaronai

RYŽIŲ MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DARŽOVĖMIS

Paprastas, nebrangus korėjietiškas patiekalas. Ryžių makaronai su vištiena ir daržovėmis atvers jums naujus skonio horizontus, suteiks pikantiško azijietiško skonio kasdieniniams pietums ar vakarienei. Šią švelnią ir sultingą vištieną galima patiekti ir svečiams.

SUDĖTIS / INGREDIENTAI

  • Vištienos filė – 200 gr
  • Morkos – 1 vnt.
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • paprika – 1 vnt.
  • Česnakas – 1 vnt.
  • Sojų padažas – 50 ml
  • ryžių makaronai – 150 gr.
  • Sezamas – 20 gr.
  • Druska – pagal skonį
  • Augalinis aliejus – 10 gr

GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO

  1. Kaip pasigaminti ryžių makaronus su vištiena ir daržovėmis? Paruoškite nurodytus ingredientus. Paimkite vidutinio dydžio morkas, svogūnus ir paprikas. Aš turiu didelę papriką, todėl paėmiau pusę.
  2. Išimkite ryžių makaronus iš pakuotės ir sudėkite į dubenį. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti dešimt minučių. Patikrinkite, ar paruošti. Mano pakuotėje buvo 200 g, paėmiau reikiamą kiekį, o likusius atidėjau į šalį.
  3. Vištienos filė nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite. Supjaustykite ją ne storesnėmis nei centimetro storio juostelėmis, kad ji tolygiai apsemtų padažą. Sudėkite į gilų dubenį ir užpilkite sojų padažu. Vištieną marinuokite 15 minučių.
  4. Daržoves nuplaukite po tekančiu vandeniu, nulupkite / nulupkite / nulupkite sėklas, dar kartą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite juostelėmis. Toks pjaustymas būdingas korėjiečių virtuvei. Sausoje keptuvėje ant silpnos ugnies paskrudinkite sezamo sėklas, retkarčiais pamaišydami, kad jos lengvai pakeistų spalvą ir išskleistų aromatą.
  5. Sunkiu dugnu keptuvėje aliejuje penkias minutes pakepinkite paruoštas daržoves – morkas, svogūnus ir paprikas.
  6. Į daržoves sudėkite vištienos filė su sojų padažu. Išmaišykite ir troškinkite septynias minutes.
  7. Įdėkite bet kokiu būdu susmulkinto česnako. Aš naudojau česnakų presą. Paragaukite, ar nėra druskos, jei reikia, įberkite maltų juodųjų pipirų, taip pat kitų prieskonių pagal pageidavimą. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite, kol vištiena iškeps, ant silpnos ugnies 15-20 minučių.
  8. Ryžių makaronus nusausinkite, nuplaukite švariu filtruotu arba virintu vandeniu ir nusausinkite sietelyje, kad nutekėtų visas skystis.
  9. Sudėkite ryžių makaronus į vištieną su daržovėmis, viską gerai išmaišykite.
  10. Ryžių makaronus su daržovėmis patiekite apibarstytus skrudintomis sezamo sėklomis.

 

Iš minimalaus ingredientų kiekio per trumpą laiką paruošite ryškų, gražų ir neabejotinai skanų patiekalą. Gaminimo technologiją gali įvaldyti net pradedantysis.

Ryžių makaronai gaminami iš ryžių miltų. Kartais jie vadinami stikliniais arba kiniškais. Vienas iš šių makaronų privalumų yra tai, kad jų sudėtyje nėra glitimo. Tačiau ryžių makaronus galite pabandyti pakeisti įprastais kvietinių miltų makaronais. Sezamo sėklų naudojimas yra pageidautinas, bet neprivalomas.

Parašykite komentarą