Tortu Kremai

15 kremų, kurie suteiks pyragui švelnumo ir skonio

Su įvairiais pyragais derinkite grietinę, grietinę, varškę, kokosų, šokolado ir kitus kremus.

1. Kremas su grietinėle

Pagal skonį šis kremas primena ledus ir tinka tortams tepti.

Ingredientai

  • 1 kiaušinis;
  • 200 g cukraus;
  • 40 g kukurūzų krakmolo;
  • 400 ml pieno;
  • 100 g sviesto, kurio riebumas 82,5 %;
  • 200 g grietinėlės, kurios riebumas 33 %.

Gaminimas

Kiaušinį išplakite su cukrumi ir kukurūzų krakmolu. Užvirinkite pieną ir plona srovele supilkite jį į kiaušinių masę, stengdamiesi pasiekti vientisumą.

Puodą su gauta mase pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės. Įdėkite suminkštinto sviesto ir išplakite masę iki vientisos masės.

Perkelkite masę į plačią lėkštę, uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite šaldytuve. Tada lengvai suplakite mikseriu. Atskirai pakaitinkite grietinėlę iki kreminės konsistencijos ir sumaišykite su kremo mase.

2. Varškė ir grietinė tortui

Puikiai tinka tortui sluoksniuoti.

Ingredientai

  • 400 g grietinės, kurios riebumas 25-30 proc;
  • 100-150 g cukraus;
  • vanilinio cukraus – pagal skonį;
  • 200 g varškės, kurios riebumas 9 %.

Gaminimas

Maišytuvu išplakite grietinę su dviejų rūšių cukrumi. Jis turi visiškai ištirpti. Varškę pertrinkite blenderiu ir sumaišykite su grietine iki vientisos masės. Kremą pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.

3. Varškės kremas tortui

Puikiai tinka tortui puošti, išlyginti ir sluoksniuoti.

Ingredientai

  • 400 g kreminio sūrio;
  • 100 g grietinėlės, kurios riebumas 33 proc;
  • 50 g cukraus pudros.

Gaminimas

Sūrį ir grietinėlę iš anksto atšaldykite šaldytuve. Likus maždaug pusvalandžiui iki gaminimo, dubenį ir maišytuvo plaktuvus įdėkite į šaldiklį.

Visus ingredientus sudėkite į dubenį. Maišytuvu maišykite nedideliu greičiu iki vientisos masės. Tada padidinkite greitį ir išplakite grietinėlę iki purios tirštos masės. Paprastai visas procesas trunka ne ilgiau kaip 5 minutes.

4. Paprastas grietinės tortas

Tinka tortams sluoksniuoti.

Ingredientai

  • 500 g grietinės, kurios riebumas 15-20 proc;
  • 150 g cukraus pudros.

Gaminimas

Ant nedidelio indo keliais sluoksniais uždėkite sietelį su marle. Į sietelį sudėkite grietinę, ant viršaus užvyniokite marlę ir 4-6 valandas laikykite šaldytuve.

Per šį laiką drėgmės perteklius nutekės. Jei grietinė neparuošta, grietinė bus labai skysta.

Išplakite grietinę su milteliniu cukrumi mikseriu iki vientisos masės.

5. Sviesto kremas su kondensuotu pienu

Idealus kremas tortams puošti ir tepti.

Ingredientai

  • 180 g sviesto, kurio riebumas 82,5 %;
  • 120 g sutirštinto pieno;
  • žiupsnelis vanilino;
  • 1 arbatinis šaukštelis konjako – nebūtina

Gaminimas

Minkštą sviestą plakite mikseriu 4-5 minutes. Supilkite kondensuotą pieną ir vanilę ir vėl plakite iki vientisos masės.

Į kremą supilkite konjaką ir išmaišykite. Tai neprivaloma, tačiau jis suteiks ypatingą skonį ir aromatą.

6. Varškės sviesto kremas su kondensuotu pienu

Tinka tortui išlyginti ir tortams aptepti.

Ingredientai

  • 250 g varškės, kurios riebumas 9 proc;
  • 70 g kondensuoto pieno;
  • 200 g sviesto, kurio riebumas 82,5 %;
  • 70 g cukraus pudros.

Gaminimas

Kambario temperatūros varškę ir sutirštintą pieną suplakite maišytuvu.

Atskirai 4-5 min. plakite suminkštintą sviestą. Tada sumažinkite greitį ir palaipsniui supilkite į jį miltelius.

Varškės masę dalimis sudėkite į sviestą, atsargiai maišydami iki vientisos masės.

7. Grietinės kremas pyragui

Tokiu kremu tinka tepti torto sluoksnius.

Ingredientai

  • 1 kiaušinis;
  • 100 g cukraus;
  • 1 valgomasis šaukštas miltų;
  • 300 g grietinės, kurios riebumas 20 %;
  • 200 g sviesto, kurio riebumas 82,5 %.

Gaminimas

Maišytuvu išplakite kiaušinį su cukrumi iki vientisos masės. Suberkite miltus ir dar kartą išplakite. Masę sumaišykite su grietine ir dėkite į vandens vonelę.

Nuolat maišydami virkite 5-6 minutes, kol sutirštės. Įpilkite 50 g aliejaus. Pasiekite, kad masė būtų vientisa, ir atvėsinkite.

Likusį suminkštintą sviestą išsukite mikseriu iki purumo. Nesustodami pamažu įmaišykite grietinės masę. Padėkite kremą į šaldytuvą 1 valandai.

8. Kefyro kremas tortui

Tinka tortams sluoksniuoti.

Ingredientai

  • 1 kiaušinis ;
  • 100-150 g cukraus;
  • vanilinio cukraus – pagal skonį;
  • 350 ml kefyro;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 200 g 82,5 % riebumo sviesto.

Gaminimas

Kiaušinį ir abiejų rūšių cukrų išplakite plaktuvu. Sudėkite kefyrą ir miltus ir išplakite masę iki vientisos masės. Nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Tada atvėsinkite.

Minkštą sviestą išsukite mikseriu. Nenustodami pamažu įmaišykite kefyro masę.

9. Jogurtinis kremas su želatina

Šiuo kremu tinka tepti pyragus.

Ingredientai

  • 15-20 g želatinos;
  • 90 g vandens;
  • 200 g grietinėlės, kurios riebumas 33 %;
  • 500 g bet kokio vaisinio jogurto ;
  • 3-4 šaukštai cukraus pudros.

Gaminimas

Želatiną išmirkykite šaltame vandenyje ir leiskite jai išbrinkti. Jei jogurtas tirštas, paimkite 15 g želatinos. Jei geriamasis, geriau naudoti 20 g. Tada ištirpinkite želatiną vandens vonelėje ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Grietinėlę išplakite mikseriu iki tirštos kreminės konsistencijos. Atskirai suplakite jogurtą su milteliniu cukrumi ir nesustodami plona srovele supilkite želatiną.

Supilkite grietinėlę ir atsargiai išmaišykite iki vientisos masės. Paruoštą kremą 30-40 min. padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.

10. Baltymų kremo tortas

Patiekalai iš šio kremo gerai išlaikys formą.

Ingredientai

  • 3 kiaušinių baltymai;
  • 150 g cukraus;
  • 2 žiupsneliai citrinos rūgšties;
  • žiupsnelis vanilės.

Gaminimas

Kiaušinių baltymus išplakite mikseriu iki minkštų viršūnių. Dubenį su baltymais pastatykite virš puodo su verdančiu vandeniu.

Suberkite cukrų, citrinos rūgštį ir vanilę ir plakite vidutiniu greičiu 10-12 minučių, kol taps tiršti. Išimkite kremą iš vonelės ir plakite dar 3-5 minutes.

11. Sviesto ir cukraus kremas su pienu

Šiuo kremu galima tepti tortus ir puošti pyragaičius.

Ingredientai

  • 100 ml pieno;
  • žiupsnelis vanilino;
  • 250 g sviesto, kurio riebumas 82,5 %;
  • 200 g cukraus pudros.

Gaminimas

Užvirinkite pieną ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Sumaišykite jį su vanile.

Sviestą išsukite mikseriu ir nesustodami supilkite miltelinį cukrų. Supilkite atvėsusį pieną, palaipsniui didindami plakimo greitį.

12. Citrinų manų kruopų kremas

Tinka tortams sluoksniuoti.

Ingredientai

  • 1 didelė citrina;
  • 500 ml pieno;
  • 75 g manų kruopų;
  • 120 g cukraus;
  • 200 g 82,5 % riebumo sviesto.

Gaminimas

Citriną užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite, kol paruošite kitus ingredientus. Į puodą su šaltu pienu supilkite manų kruopas ir padarykite vientisą masę. Nuolat maišydami virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės.

Perpilkite košę į kitą indą. Nusausinkite apvirtą citriną ir sutarkuokite žievelę smulkia tarka. Nuimkite žievelę, pašalinkite baltuosius sluoksnius, plėvelę ir kaulus. Citrusinių vaisių minkštimą su cukrumi sutrinkite trintuvu.

Blenderiu sumaišykite košę su citrina ir žievele. Minkštą sviestą išsukite mikseriu. Nesustodami dalimis į jį supilkite manų kruopų masę ir išplakite iki vientisos masės.

13. Kreminis kokosų kremas su šokoladu

Tinka sluoksniuoti ir dengti tortą.

Ingredientai

  • 250 g grietinėlės, kurios riebumas 33 proc;
  • 30 g kokosų;
  • 100 g baltojo šokolado.

Gaminimas

Puode sumaišykite grietinėlę su kokosu. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, bet neužvirkite. Masėje ištirpinkite šokoladą. Dėl drožlių kremas nebus visiškai vientisas.

Į kitą indą sudėkite masę ir 6-8 valandoms įdėkite į šaldytuvą. Per šį laiką kremas sutirštės. Išplakite masę mikseriu iki sodrių putų.

14. Šokoladinis kreminis ganache

Šokolado ir grietinėlės kremas idealiai tinka tortui išlyginti.

Ingredientai

  • 200 g juodojo arba 300 g pieniško, arba 400 g baltojo šokolado;
  • 200 ml grietinėlės, kurios riebumas 30-33 %.

Gaminimas

Šokoladą susmulkinkite peiliu. Supilkite grietinėlę į puodą ir maišydami užvirinkite. Nuimkite nuo ugnies ir ištirpinkite šokoladą grietinėlėje.

Kremo paviršių uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį. Prieš sutepdami tortą, palikite masę tris valandas kambario temperatūroje.

15. Šokoladinis kreminis tortas

Tinka tortui tepti ir puošti.

Ingredientai

  • 7 kiaušinių tryniai;
  • 45 g kukurūzų krakmolo;
  • 140 g cukraus;
  • 500 ml pieno;
  • 200 g juodojo šokolado;
  • 250 g sviesto, kurio riebumas 82,5 %;
  • vanilės ekstrakto – pagal skonį.

Gaminimas

Kiaušinių trynius, kukurūzų krakmolą ir cukrų išplakite mikseriu iki tirštos baltos masės. Puode užvirinkite pieną, retkarčiais pamaišydami, kad neužsidegtų.

Plaktuvu plona srovele supilkite pusę pieno į kiaušinius. Tada taip pat plaktuvu gautą masę supilkite į puodą su likusiu pienu.

Nuolat maišydami ant mažos ugnies sutirštinkite kremą. Kai paviršiuje pasirodys burbuliukai, virkite masę dar 1 minutę ir nukelkite nuo ugnies.

Šokolado gabalėlius ištirpinkite kremo mišinyje ir atvėsinkite, paviršių uždengę plėvele. Suminkštintą sviestą su vanile suplakite mikseriu. Nenustodami pamažu į sviestą įmaišykite šokolado masę.

Parašykite komentarą