krevečių sriuba
Tokia paprasta ir tokia unikali! Šia krevečių sriuba nustebinsite išrankiausius svečius.
Produktai
- Krevetės – 250 g
- Ryžiai – 2 valgomieji šaukštai
- Pomidorai – 1 vnt.
- Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas
- Svogūnas – 1 vnt.
- Kalendros – 1 ryšulėlis
- Krapų žalumynų – 0,5 puokštės
- Česnakai – 2 skiltelės
- lauro lapai – 2-3 vnt.
- Malti juodieji pipirai – 1 arbatinis šaukštelis
- Augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
- Druska – 1 arbatinis šaukštelis
- Vanduo – 1 l
Žingsnis po žingsnio receptas
- Paruoškite krevečių sriubos recepto ingredientus. Krevetes galima naudoti ir virtas šaldytas, ir žalias.
- Kaip išvirti krevečių sriubą:
- Krevetes nulupkite. Geriausia krevetes pradėti valyti nuo galvos.
- Nuplaukite pomidorą ir supjaustykite griežinėliais.
- Česnaką nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
- Krapų žalumynus nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir susmulkinkite.
- Krevetes sudėkite į ketaus indą (arba keptuvę). Tada į keptuvę su krevetėmis sudėkite griežinėliais supjaustytą pomidorą, česnaką, lauro lapą ir krapus.
- Įpilkite 1 litrą vandens ir statykite ant didelės ugnies. Užvirkite.
- Tuo tarpu nulupkite svogūną, nuplaukite šaltu vandeniu ir smulkiai supjaustykite.
- Įkaitinkite keptuvę. Smulkiai supjaustytą svogūną kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies nuolat maišydami.
- Apkeptus svogūnus sudėkite į sriubą.
- Pomidorų pastą atskieskite 2 šaukštais sultinio.
- Į sriubą įpilkite pomidorų pastos.
- Kalendrą nuplaukite šaltu vandeniu ir smulkiai supjaustykite.
- Ryžius kelis kartus nuplaukite šaltu vandeniu. Skalaukite tol, kol vanduo bus skaidrus.
- Tada sudėkite ryžius ir smulkiai supjaustytą kalendrą.
- Krevečių sriubą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių.
- Skani ir paprasta krevečių sriuba paruošta! Jei reikia, įpilkite karšto vandens (priklausomai nuo porcijų skaičiaus).
- Krevečių sriubą supilkite į serviravimo dubenėlius, papuoškite žolelėmis ir patiekite karštą!
- Gero apetito!