Sriuba Su Krevetėmis

krevečių sriuba

Tokia paprasta ir tokia unikali! Šia krevečių sriuba nustebinsite išrankiausius svečius.

Produktai

  • Krevetės – 250 g
  • Ryžiai – 2 valgomieji šaukštai
  • Pomidorai – 1 vnt.
  • Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Kalendros – 1 ryšulėlis
  • Krapų žalumynų – 0,5 puokštės
  • Česnakai – 2 skiltelės
  • lauro lapai – 2-3 vnt.
  • Malti juodieji pipirai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
  • Druska – 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanduo – 1 l

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Paruoškite krevečių sriubos recepto ingredientus. Krevetes galima naudoti ir virtas šaldytas, ir žalias.
  2. Kaip išvirti krevečių sriubą:
  3. Krevetes nulupkite. Geriausia krevetes pradėti valyti nuo galvos.
  4. Nuplaukite pomidorą ir supjaustykite griežinėliais.
  5. Česnaką nulupkite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
  6. Krapų žalumynus nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir susmulkinkite.
  7. Krevetes sudėkite į ketaus indą (arba keptuvę). Tada į keptuvę su krevetėmis sudėkite griežinėliais supjaustytą pomidorą, česnaką, lauro lapą ir krapus.
  8. Įpilkite 1 litrą vandens ir statykite ant didelės ugnies. Užvirkite.
  9. Tuo tarpu nulupkite svogūną, nuplaukite šaltu vandeniu ir smulkiai supjaustykite.
  10. Įkaitinkite keptuvę. Smulkiai supjaustytą svogūną kepkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies nuolat maišydami.
  11. Apkeptus svogūnus sudėkite į sriubą.
  12. Pomidorų pastą atskieskite 2 šaukštais sultinio.
  13. Į sriubą įpilkite pomidorų pastos.
  14. Kalendrą nuplaukite šaltu vandeniu ir smulkiai supjaustykite.
  15. Ryžius kelis kartus nuplaukite šaltu vandeniu. Skalaukite tol, kol vanduo bus skaidrus.
  16. Tada sudėkite ryžius ir smulkiai supjaustytą kalendrą.
  17. Krevečių sriubą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite ant silpnos ugnies 20 minučių.
  18. Skani ir paprasta krevečių sriuba paruošta! Jei reikia, įpilkite karšto vandens (priklausomai nuo porcijų skaičiaus).
  19. Krevečių sriubą supilkite į serviravimo dubenėlius, papuoškite žolelėmis ir patiekite karštą!
  20. Gero apetito!

Parašykite komentarą