Agrastu Uogiene Su Bananu

Agrastų uogienė su bananais

Siūlau žiemai pasigaminti agrastų uogienės su bananais. Toks gaminys būna labai kvapnus ir aromatingas, o bananas suteikia uogienei malonų skonio atspalvį. Tikrai išbandykite!

Paruošimo aprašymas:

Bet koks agrastas tinka uogienei gaminti, aš turėjau raudoną agrastą. Žiemą uogienę galima ne tik patiekti tiesiog prie arbatos, blynų ir kitų kepinių, bet ir naudoti kaip sluoksnį pyragams ar sausainiams.

Sudėtis / ingredientai:

  • Agrastai 300-400 gramų
  • Bananai 100 gramų
  • Cukrus 300 gramų

Kaip pasigaminti agrastų ir bananų uogienę

  1. Paruoškite ingredientus.
  2. Nuplaukite ir nusausinkite agrastus, pašalinkite uodegėles. Bananus supjaustykite griežinėliais.
  3. Perkelkite bananus ir agrastus į trintuvą.
  4. Sutrinkite dideliu greičiu.
  5. Perkelkite ruošinį į keptuvę, suberkite visą cukrų.
  6. Virkite uogienę ant silpnos ugnies 50 minučių. Nuimkite susidariusias putas.
  7. Tuščią stiklainį kruopščiai išplaukite su soda, tada gerai išskalaukite po šiltu tekančiu vandeniu. Sterilizuokite stiklainį ir dangtelį patogiu būdu – virš garų, orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje. Perpilkite uogienę į stiklainį.
  8. Sandariai užsukite stiklainį steriliu dangteliu, apverskite jį aukštyn kojomis. Uždenkite ruošinį šilta antklode ar pledu, palikite jį ramybėje 24 valandas. Praėjus nurodytam laikui, perkelkite ruošinį į sandėliuką.
  9. Gero apetito!

Parašykite komentarą