Tortas su grietinėlės sūriu ir kondensuotu pienu

Išbandykite namuose išsikepti gardų biskvitą su gardžiu varškės kremu ir kondensuotu pienu. Užkąskite šio pyrago ir pajusite, kaip jis tiesiog tirpsta burnoje! Galite eksperimentuoti su tortu, pavyzdžiui, į biskvitą dėti džiovintų vaisių, šokolado, riešutų, o į kremą – šviežių sezono uogų ir pan.

Sudedamosios dalys

Norint pagaminti tortą su varške ir kondensuoto pieno kremu, reikės:

  • Tešlai:
  • vištienos kiaušiniai (baltymai) – 8 vnt;
  • cukraus – 150 g;
  • miltai – 150 gr;
  • kepimo milteliai – 8 gr;
  • Sviestas (ištirpintas) – 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos – žiupsnelis;
  • graikinių riešutų – pagal skonį (nebūtina);
  • šokolado – pagal skonį (nebūtina);
  • džiovintų spanguolių – pagal skonį (nebūtina).
  • Kremui:
  • varškės kreminis sūris – 450 g;
  • kondensuotas pienas – 250 g;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • braškių – 350 g (nebūtina).

Maisto gaminimo procesas

  1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių (šiame recepte trynių nereikės). Kiaušinių baltymus plakite mikseriu su žiupsneliu druskos iki minkštų viršūnių, tada palaipsniui suberkite 150 g cukraus ir plakite iki standžių viršūnių. Persijokite miltus ir kepimo miltelius, suberkite į baltymus ir atsargiai išmaišykite mentele, pabaigoje įpilkite ištirpintą atvėsintą sviestą ir dar kartą išmaišykite tešlą. Sausainių tešla bus oro ir vidutinio tirštumo.
  2. Pasirinktinai į sausainių tešlą galite įdėti džiovintų vaisių, šokolado, riešutų ir pan. Susmulkinkite riešutus (ne per daug), supjaustykite šokoladą mažais gabalėliais ir sudėkite į tešlą, suberkite džiovintas spanguoles ir išmaišykite.
  3. Kepimo formą (23 cm skersmens) išklokite pergamentiniu popieriumi, paskirstykite 1/3 tešlos, išsklaidykite ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
  4. Taip iškepkite dar 2 sluoksnius. Leiskite plutai visiškai atvėsti.
  5. Kol tortas atvės, paruoškite kremą. Sumaišykite kreminį sūrį ir kondensuotą pieną, įpilkite vanilės ir plakite mikseriu, kol susidarys puri kreminė masė. Geriau kondensuotą pieną pilti palaipsniui, tada būsite tikri, kad grietinėlė netaps skysta.
  6. Ant pyragaičių užtepkite kremo ir, jei norite, užberkite braškių (didesnes uogas supjaustykite gabaliukais). Pyragai sudedami vienas ant kito.
  7. Torto viršų ir šonus aptepkite kremu. Skanų pyragą papuoškite tarkuotu šokoladu, braškėmis ir mėtomis.
  8. štai kaip atrodo torto su varškės kremu ir kondensuotu pienu gabalėlis pjūvyje.
  9. Mėgaukitės!

 

Parašykite komentarą