Keptų bulvių paplotėlių receptas

Iš kefyro tešlos lengva ir paprasta pasigaminti keptų bulvių pyragėlių. Pagal šį receptą pagaminti pyragai būna labai minkšti ir ypač skanūs šilti.

Sudedamosios dalys

Keptiems bulvių paplotėliams paruošti reikės:

  • Tešlai:
  • 250 ml kefyro;
  • 0,5 šaukštelio geriamosios sodos;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 šaukštelis cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 500-550 g miltų.
  • Įdarui:
  • 400 g bulvių;
  • 2-3 svogūnai;
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 1 valgomasis šaukštas sviesto;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • kepimo aliejuje kepkite paplotėlius.

gaminimo procesas

  1. Paruoškite pyragėlių įdarą
  2. Nuluptas bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nusausinkite vandenį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą. Sudėkite svogūnus į keptuvę, pabarstykite druska ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Karštas bulves sutrinkite, sudėkite kepintą svogūną ir sviestą, išmaišykite ir palikite atvėsti.
  3. Užminkykite tešlą paplotėliams.
  4. Kefyre ištirpinkite sodą.
  5. Kiaušinius išplakite su druska, cukrumi ir augaliniu aliejumi.
  6. Sumaišykite su kefyru ir užminkykite tešlą, palaipsniui įmaišydami miltus.
  7. Miltų gali prireikti daugiau arba mažiau. Kefyro tešla turi būti minkšta ir elastinga.
  8. Padalykite tešlą lygiomis dalimis ir padarykite nedidelius rutuliukus.
  9. Iš tešlos išminkykite nedidelius rutuliukus (galite juos iškočioti kočėlu), į vidurį dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius.
  10. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių apkepkite bulvių pyragėlius.
  11. Tada keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir baigkite kepti bulvių pyragėlius.
  12. Kepti paplotėliai paruošti.
  13. Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!

 

Parašykite komentarą