Iš kefyro tešlos lengva ir paprasta pasigaminti keptų bulvių pyragėlių. Pagal šį receptą pagaminti pyragai būna labai minkšti ir ypač skanūs šilti.
Sudedamosios dalys
Keptiems bulvių paplotėliams paruošti reikės:
- Tešlai:
- 250 ml kefyro;
- 0,5 šaukštelio geriamosios sodos;
- 2 kiaušiniai;
- 1 šaukštelis cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 2 šaukštai augalinio aliejaus;
- 500-550 g miltų.
- Įdarui:
- 400 g bulvių;
- 2-3 svogūnai;
- 2 šaukštai augalinio aliejaus;
- 1 valgomasis šaukštas sviesto;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- kepimo aliejuje kepkite paplotėlius.
gaminimo procesas
- Paruoškite pyragėlių įdarą
- Nuluptas bulves virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Nusausinkite vandenį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą. Sudėkite svogūnus į keptuvę, pabarstykite druska ir kepkite, kol taps auksinės spalvos. Karštas bulves sutrinkite, sudėkite kepintą svogūną ir sviestą, išmaišykite ir palikite atvėsti.
- Užminkykite tešlą paplotėliams.
- Kefyre ištirpinkite sodą.
- Kiaušinius išplakite su druska, cukrumi ir augaliniu aliejumi.
- Sumaišykite su kefyru ir užminkykite tešlą, palaipsniui įmaišydami miltus.
- Miltų gali prireikti daugiau arba mažiau. Kefyro tešla turi būti minkšta ir elastinga.
- Padalykite tešlą lygiomis dalimis ir padarykite nedidelius rutuliukus.
- Iš tešlos išminkykite nedidelius rutuliukus (galite juos iškočioti kočėlu), į vidurį dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių apkepkite bulvių pyragėlius.
- Tada keptuvę uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir baigkite kepti bulvių pyragėlius.
- Kepti paplotėliai paruošti.
- Gero apetito, mėgaukitės su artimaisiais!