Tortas Mimoza

Mimozos pyrago receptas

„Mimozos” pyrago receptą pamačiau internete. Šį tortą gaminau kovo 8 d. Pyragas gavosi nuostabus: švelnus, skanus, drėgnas ir labai gražus. Tortą labai lengva formuoti, tai gali padaryti net pradedančioji šeimininkė. Tortą pabarsčiau geltonomis kokoso drožlėmis, kad jis įgautų spalvą. Rekomenduoju pagal šį receptą gaminti „Mimozos” tortą!

Sudedamosios dalys

Norint pasigaminti „Mimosa” pyragą namuose, reikės:

Biskvitui:

  • kiaušiniai – 6 vnt;
  • cukraus – 300 g;
  • miltai – 300 g;
  • druskos – žiupsnelis.

Kremui:

  • grietinė 20 % riebumo – 500 g;
  • cukraus – 180 gr;
  • 2 kiaušiniai – 2 vnt;
  • miltai – 3 šaukštai;
  • vanilinas – 1 paketėlis;
  • citrinos sultys – 2 šaukštai;
  • sviestas – 250 gr;
  • Konservuoti vaisiai (ėmiau egzotinį kokteilį) – 300 g;
  • vaisių konservų sirupą (arba kitus sirupus), kad pamirktų plutelę;
  • cukraus pudros pabarstymams;
  • Geltonų kokosų dribsnių pabarstymui (neprivaloma).

Tortas Mimoza Maisto gaminimo procesas

  1. Pirmiausia paruoškite pyragą. Paimkite 6 kiaušinius, atsargiai padalykite juos į baltymus ir trynius. Kiaušinių baltymus ir druską mikseriu išplakite iki standžių putų.
  2. Supilkite cukrų į išplaktus baltymus ir plakite mikseriu iki standumo (5 min.).
  3. Tada po vieną kiaušinio trynį įmaišykite kiaušinių mišinį.
  4. Persijotus miltus supilkite į kiaušinių masę.
  5. Švelniai išminkykite tešlą mentele iki vientisos masės. Tešla būna vidutinio storio ir labai puri.
  6. Torto formos (aš naudojau 28 cm pločio torto formą) dugną ir šonus išklokite pergamentu, tada tešlą paskirstykite ir išlyginkite.
  7. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes (patikrinkite, ar pyragas yra paruoštas, pradūrę dantų krapštuku, kuris turi būti sausas). Palikite pyragą šiek tiek atvėsti formoje, tada perkelkite jį iš formos ant grotelių ir leiskite jam visiškai atvėsti.
  8. Norėdami paruošti kremą, puode sumaišykite grietinę, kiaušinius, cukrų, vanilę ir citrinos sultis.
  9. Suberkite miltus.
  10. Keptuvės turinį sumaišykite vieliniu plakikliu ir pastatykite ant ugnies.
  11. Ant vidutinės ugnies nuolat maišydami užvirinkite keptuvės turinį, tada nuolat maišydami virkite kremą 3 minutes (kol sutirštės). Nuimkite kremą nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite. Kremą pagaminau iš vakaro ir palikau šaldytuve per naktį.
  12. Kambario temperatūros sviestą suminkštinkite. Sviestą plakite mikseriu 3 minutes, tada po 1 šaukštą nuolat plakdami įmaišykite kremo.
  13. Plakite tol, kol į kremą bus įmaišytas visas kremas. Mimozos kremas paruoštas!
  14. Perpjaukite tortą į tris dalis (turėsite 3 torto sluoksnius). Vieną pyragą (aš naudojau tą, kuris buvo pyrago apačioje prieš jį perpjaunant) padėkite ant plokščios lėkštės ir pamirkykite sirupe. Naudojau konservuotų vaisių sirupą.
  15. Kremu aptepkite tortą.
  16. Ant kremo sudėkite konservuotų vaisių griežinėlius.
  17. Ant vaisių užtepkite grietinėlės sluoksnį.
  18. Ant kremo uždėkite kitą pyragą (kuris buvo biskvito viršus, kai jį perpjovėte), lengvai paspauskite ir pamirkykite sirupe.
  19. Kremu aptepkite torto viršų ir šonus. Gavau visą grietinėlę.
  20. Trečiąjį pyragą (aš ėmiau tą, kuris buvo antrasis, kai pjausčiau biskvitą (jis buvo per vidurį)) supjaustykite 1,5×1,5 cm dydžio kubeliais. Biskvito kubelius sudėkite vienu sluoksniu ant viso torto paviršiaus.
  21. Palikite mimozos pyragą mirkti per naktį. Tortą uždengiau stikliniu kupolu ir padėjau į šaldytuvą per naktį. Paruoštą pyragą pabarstykite cukraus pudra ir, jei norite, geltonojo kokoso drožlėmis.
  22. Štai kaip atrodo šio recepto „Mimoza” pyragas pjūvyje. Šis švelnus, skanus, drėgnas pyragas patiks daugeliui, išbandykite jį!
  23. Mėgaukitės arbatos gėrimu!

Mimozos tortas

INGREDIENTŲ KIEKIS

12 ingredientų

PARUOŠIMO LAIKAS

13 valandų 35 minutės

Ingredientai

  • kiaušinis – 3 vnt.
  • cukraus
  • kvietinių miltų – 3 arb. l.
  • kepimo miltelių – 1 šaukštelis
  • jogurtas – 125 g
  • alyvuogių aliejaus
  • citrinos – 1 VNT.
  • pienas – 450 ml
  • tryniai – 4 vnt.
  • kukurūzų krakmolas- 40 g
  • konservuotų ananasų – 4 griežinėliai
  • grietinėlės – 400 ml

Virimo būdas

  1. Pasigaminkime sausainių. Maišytuve su mentelėmis sutrinkite 3 kiaušinius ir 2 valgomuosius šaukštus l. Sahara. Sujungiame 3 valg. š. l. miltų ir 1 arb. š. kepimo miltelių, persijojame į maišytuvo dubenį ir viską sujungiame. Į tešlą įmaišome jogurtą, 1 citrinos žievelę, viską sujungiame. Tada įmaišome 1/2 valg. š. l. alyvuogių aliejaus, gerai išmaišome.
  2. Kepimo indą ištepame alyvuogių aliejumi ir paskleidžiame miltus. Supilkite tešlą į formą. Pyragą kepame 180C temperatūros orkaitėje 40 minučių.
  3. Paruoškime įdarą. Puode pašildome pieną. 4 trynius atskiriame nuo baltymų ir sumalame su 120 g cukraus. Į mišinį įmaišome 40 g kukurūzų krakmolo, viską išmaišome. Į mišinį įpilame šiek tiek šilto pieno, viską gerai išmaišome. Nuolat maišydami plona srovele pilame mišinį į karštą pieną ir tirštiname. Paruoštą kremą perkeliame į pailgą formą, uždengiame maistine plėvele. Dedame į šaldiklį, kad greitai atvėstų.
  4. Ananasus supjaustome kubeliais. Atšaldytą kremą sumaišome su ananasais. Maišytuve su plaktuvo antgaliu suplakite šaltą grietinėlę 33 % ir padėkite į šaldytuvą. Dalį atšaldytos plaktos grietinėlės įmaišome į kremą. Dalį grietinėlės dar kartą suplakame.
  5. Išlyginame paruoštą biskvitą, nupjauname viršutinį sluoksnį, trupinius paliekame papuošimui. Biskvitą apverčiame, perkeliame į kepimo indą, dedame į šaldiklį. Ant atšaldyto biskvito tepame kremą, tada – kremą. Papuošiame biskvito trupiniais. Tortą siunčiame į šaldytuvą 12 valandų.
  6. Mimozos tortas paruoštas. Mėgaukitės savo patiekalu!

 

Parašykite komentarą