Norėčiau pasiūlyti receptą, kaip keptuvėje pagaminti švelnų, skanų ir sotų tinginį chačapurį. Tešla per kelias minutes užmaišoma su sūriu ir kefyru. Galima naudoti bet kokį sūrį, aš naudojau trijų rūšių sūrį. Khačapuri kepkite svieste, bet galite kepti ir augaliniame aliejuje. Pasigaminkite šiuos skanius khachapuri ir tikrai sugrįšite prie šio recepto!
Sudedamosios dalys
Norint pasigaminti tingus chačapuri keptuvėje su kefyru ir sūriu, reikės:
- sūris (turiu sulugini, „rusišką” ir „grietinę”) – 200 g;
- kiaušinis – 2 vnt;
- kefyras – 200 ml;
- miltai – 100 g;
- kepimo sviesto – 30 g.
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite produktus.
- Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į dubenį.
- Į tarkuotą sūrį įmuškite kiaušinius, atsargiai išmaišykite šaukštu.
- Į sūrio ir kiaušinių masę supilkite kefyrą ir išmaišykite.
- Tada į gautą masę suberkite miltus ir šaukštu išmaišykite tešlą.
- Tešla, iš kurios gaminami tingūs chačapuri su sūriu, bus vidutinio tirštumo, konsistencija primins blynų tešlą.
- Gerai įkaitinkite keptuvę ir ištirpinkite sviestą.
- Paskleiskite 1/2 tešlos į keptuvę ir išlyginkite. Iš nurodyto ingredientų kiekio pagaminau 2 chačapuri, kurių ilgis – 24 cm.
- Apkepkite khachapuri iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Chačapuri labai lengvai apsiverčia. Apkepkite antrą khachapuri svieste.
- Traškūs, labai švelnūs tingūs khachapuri su sūriu perkeliami iš keptuvės į lėkštę, supjaustomi gabalėliais (aš kiekvieną khachapuri supjausčiau į 4 gabalėlius) ir patiekiami. Šis paprastas ir sėkmingas receptas pravers kiekvienai namų šeimininkei, nes chačapuri su kefyru yra labai greitas, sotus ir labai skanus, išbandykite!
- Mėgaukitės!