Paruošti vafliniai pyragaičiai yra puikus pagrindas tortui su virinto sutirštinto pieno ir grietinės kremu gaminti. Vaflinį pyragą pagaminti labai paprasta, tik duokite jam laiko įsigerti. Pyragas skanus, švelnus ir saikingai saldus. Galite naudoti bet kokios formos iš anksto nusipirktus vaflių pyragėlius, mano buvo stačiakampio formos. Jei neturite laiko kepti pyrago, pagal šį receptą pagaminkite labai paprastą vaflinį pyragą ir mėgaukitės jo skoniu prie arbatos ar kavos puodelio!
Sudedamosios dalys
Norėdami pagaminti vaflinių pyragų tortą su kondensuotu pienu ir grietine, turėsime:
- paruoštų vaflinių pyragėlių – 300 gramų;
- virinto sutirštinto pieno – 1 stiklainis (370 g);
- 20 % grietinėlės – 380 gr.
Maisto gaminimo procesas
- Paruoškite produktus.
- Dubenyje sumaišykite grietinę ir sutirštintą sutirštintą pieną.
- Kondensuotą pieną ir grietinėlę plaktuvu sumaišykite iki vientisos masės.
- Dabar galite surinkti tortą. Pirmąjį pyragą padėkite ant lygaus paviršiaus, patepkite kremu ir kondensuotu pienu, sudėkite kitą pyragą ir patepkite kremu. Sudėkite tortą pakaitomis, pakaitomis dėliodami pyragaičius ir kremą.
- Šaukštu kremo aptepkite torto šonus ir viršų. Grietinėlės bangas dariau šaukšto galu. Dėkite tortą į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad vafliniai pyragaičiai įsigertų į kremą (įsigėrimo laikas labai priklauso nuo vaflinių pyragaičių storio).
- Prieš patiekdami tortą galite jį papuošti. Štai kaip paprastai iš iš anksto paruoštų vaflinių pyragaičių galima pagaminti subtilų pyragą, pamirkytą labai skaniame, vidutiniškai saldžiame kreme, pagamintame iš sutirštinto pieno ir grietinės.
- Mėgaukitės arbatos gėrimu!