Mėgstu troškinius, nes juos lengva pagaminti, o įdarą galite naudoti bet kokį. Neseniai pagaminau gardų vištienos ir grybų troškinį ir norėčiau pasidalyti receptu. Tai labai skanu, sultinga ir sotu, išbandykite!
Sudedamosios dalys
Vištienos ir grybų pyragui pagaminti reikės:
- Įdarui:
- 300 g virtos vištienos filė;
- 1 svogūnas;
- 150 g šviežių grybų;
- Nedidelis ryšulėlis žaliųjų svogūnų;
- druskos, pipirų – pagal skonį;
- 2 šaukštai augalinio aliejaus.
- Tešlai:
- 200 g miltų;
- 270 gr kefyro;
- 2 šaukštai majonezo;
- 3 kiaušiniai;
- Žiupsnelis druskos;
- 11 g kepimo miltelių.
Maisto gaminimo procedūra
- Vištienos filė virkite 15-20 minučių ir atvėsinkite. Smulkiai supjaustykite nuluptą svogūną.
- Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir svogūnus. Kepkite svogūnus maišydami, kol jie taps auksinės spalvos.
- Grybus nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite grybus į keptuvę su svogūnais ir maišydami troškinkite 10 minučių.
- Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į keptuvę kartu su grybais ir svogūnais. Pyrago įdarą pagardinkite druska bei pipirais ir maišydami kepkite 5 minutes, tada išimkite iš keptuvės.
- Pavasarinius svogūnus nuplaukite, nusausinkite, smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į įdarą.
- Dabar paruoškite tešlą. Persijokite miltus į gilų dubenį, suberkite druską ir kepimo miltelius.
- Tada įmaišykite majonezą ir kiaušinius.
- Šaukštu lengvai išmaišykite masę, tada palaipsniui supilkite kefyrą, maišydami tešlą plaktuvu.
- Tešla bus be gumulėlių ir ne per tiršta, maždaug blynų konsistencijos.
- Kepimo skardą išklokite pergamentu. Naudojau 26 cm skersmens lizdinę formą. Į skardos dugną supilkite 1/2 tešlos.
- Tada atsargiai supilkite įdarą ant tešlos.
- Tada likusią tešlą supilkite ant įdaro, palikdami neuždengtą įdaro vidurį, kaip parodyta paveikslėlyje.
- Vištienos ir grybų įdaro pyragą kepkite 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 minučių. Pyragas taps gražios auksinės spalvos.
- Sultingas, skanus, sotus grybų ir vištienos užpilo pyragas šiek tiek atvėsinamas, nuimamas pergamentas ir dedamas į lėkštę, tada supjaustomas gabalėliais ir patiekiamas į stalą.
- Gero apetito!