Turkiški makaronai su feta ir kefyru
Alyvuogių aliejuje ir svieste kepti svogūnai pasirodo labai skanūs, o jei įdedate vieną ar du lauro lapus, ypač šviežius, tai tiesiog bomba!
INGREDIENTAI
- makaronai cavatappi – 250 g
- dideli svogūnai – 3 vnt.
- feta – 200 g
- citrinos – ½ vnt.
- nedidelė krapų šakelė – 1 šakelė
- česnako – 1 skiltelė
- kefyro – 100 ml
- alyvuogių aliejaus – 2 valg. š. l.
- sviesto – ½ šaukštelio
- cukraus – ½ arb. š.
- lauro lapų – 1 vnt.
- Šviežiai maltų juodųjų pipirų – 1 žiupsnelis
- jūros druskos – 1 šaukštelis
ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS
- Makaronus pasūdytame vandenyje virkite minutę trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, tada nusunkite vandenį.
- Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, sudėkite svogūną ir lauro lapą ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol lengvai karamelizuosis, tada uždengę kepkite dar 3-4 min.
- Į svogūnus supilkite 30 ml šilto virinto vandens ir troškinkite po dangčiu apie 10 minučių, tada pasūdykite, suberkite cukrų, viską išmaišykite, išimkite lauro lapą.
- Česnaką nulupkite, sutrinkite plokščiąja peilio puse, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į keptuvę su svogūnais, viską papipirinkite, išmaišykite ir dar šiek tiek pašildykite.
- Smulkiai supjaustykite krapus.
- Fetą supjaustykite mažais kubeliais.
- Iš pusės citrinos išspauskite 1 valg. šaukštą sulčių.
- Į keptuvę su svogūnais sudėkite išvirtus makaronus, supilkite citrinos sultis, kefyrą, išmaišykite ir pusę minutės kaitinkite.
- Karštus makaronus perkelkite į lėkštę, sudėkite fetą, viską lengvai išmaišykite ir pabarstykite smulkintais krapais.