tešla su kefyru

Turkiški makaronai su feta ir kefyru

Alyvuogių aliejuje ir svieste kepti svogūnai pasirodo labai skanūs, o jei įdedate vieną ar du lauro lapus, ypač šviežius, tai tiesiog bomba!

INGREDIENTAI

  • makaronai cavatappi – 250 g
  • dideli svogūnai – 3 vnt.
  • feta – 200 g
  • citrinos – ½ vnt.
  • nedidelė krapų šakelė – 1 šakelė
  • česnako – 1 skiltelė
  • kefyro – 100 ml
  • alyvuogių aliejaus – 2 valg. š. l.
  • sviesto – ½ šaukštelio
  • cukraus – ½ arb. š.
  • lauro lapų – 1 vnt.
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų – 1 žiupsnelis
  • jūros druskos – 1 šaukštelis

ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO RECEPTAS

  1. Makaronus pasūdytame vandenyje virkite minutę trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės, tada nusunkite vandenį.
  2. Nulupkite svogūną ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
  3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, sudėkite svogūną ir lauro lapą ir retkarčiais pamaišydami kepkite, kol lengvai karamelizuosis, tada uždengę kepkite dar 3-4 min.
  4. Į svogūnus supilkite 30 ml šilto virinto vandens ir troškinkite po dangčiu apie 10 minučių, tada pasūdykite, suberkite cukrų, viską išmaišykite, išimkite lauro lapą.
  5. Česnaką nulupkite, sutrinkite plokščiąja peilio puse, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į keptuvę su svogūnais, viską papipirinkite, išmaišykite ir dar šiek tiek pašildykite.
  6. Smulkiai supjaustykite krapus.
  7. Fetą supjaustykite mažais kubeliais.
  8. Iš pusės citrinos išspauskite 1 valg. šaukštą sulčių.
  9. Į keptuvę su svogūnais sudėkite išvirtus makaronus, supilkite citrinos sultis, kefyrą, išmaišykite ir pusę minutės kaitinkite.
  10. Karštus makaronus perkelkite į lėkštę, sudėkite fetą, viską lengvai išmaišykite ir pabarstykite smulkintais krapais.

Parašykite komentarą