ORKAITĖJE SU SŪRIU KEPTOS CUKINIJOS PP
Sultingos kvapnios keptos cukinijos su sūriu ir grietine. Orkaitėje keptos cukinijos su sūriu yra labai skanios. Šis patiekalas patiks visiems šeimos nariams, ypač vyrams. Jei cukinijos nėra jūsų mėgstamiausia daržovė, galbūt jums patiks šis būdas.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Jaunos cukinijos – 500 gr
- Grietinė – 100 gr
- kietasis sūris – 70 gr
- česnakas – 1 gear
- Druska – 0.5 teaspoon
- krapai – 20 gr
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Paruoškite nurodytus produktus. Tinka jaunos cukinijos plona odele, galite imti vieną vidutinio dydžio arba, kaip mano, dvi mažas. Galite imti bet kokio riebumo grietinę, kietąjį sūrį (aš naudojau parmezaną), bet galite rinktis bet kokį pagal savo skonį. Česnako, aš nurodžiau vieną skiltelę, bet galite dėti ir daugiau, taip pat pagal savo skonį. Paruoškite kepimo indą arba kepimo skardą ir įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.
- Nuplaukite cukinijas ir nusausinkite rankšluosčiu. Supjaustykite 0,5 cm storio griežinėliais. Kepimo skardą arba kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jo cukinijų griežinėlius. Cukinijų riekeles galima sūdyti atskirai arba galima nesūdyti, nes grietinėje ir česnako kepurėlėje taip pat bus druskos.
- Česnaką nulupkite ir pertrinkite per presą. Išimkite sūrį iš pakuotės ir sutarkuokite ant vidutinio storio trintuvo. Sumaišykite šviežią grietinę su smulkintu česnaku ir tarkuotu sūriu, įberkite šiek tiek druskos. Į kiekvieną cukinijų puodelį dėkite po 0,5-1 valgomąjį šaukštą (priklausomai nuo cukinijų puodelio skersmens) grietinės ir sūrio mišinio.
- Ruošiant tokį patiekalą iš cukinijų, prieš kepant galima cukinijas pabarstyti smulkintais krapais arba tai padaryti jau iškepus. Aš dariau du variantus, ir cukinijos su šviežiomis žolelėmis (nekeptos cukinijos) man pasirodė kvapnesnės ir skanesnės. Pirmuoju šio veiksmo variantu kiekvieną cukinijos apskritimą pabarstykite smulkintomis žolelėmis. Formą su cukinijomis pašaukite į orkaitę 20-25 minutėms.
- Paruoštas cukinijas galima patiekti ir karštas, ir atvėsusias. Jas galima patiekti kaip karštą užkandį, savarankišką patiekalą ir kaip garnyrą.
Jaunų cukinijų sezonu tokį patiekalą galima gaminti beveik kasdien. Jis nevargina ir bet kokį patiekalą paverčia skaniu ir sultingu. Patiekalas ruošiamas labai paprastai, su juo gali dirbti ir pradedanti šeimininkė, ir moksleivis. O jį paruošę galite nustebinti net savo svečius.