
Terijakio padažas
Daugeliui patiekalų reikia skirtingų padažų. Šiandien nusprendžiau pasigaminti terijakio padažą namuose. Jo galima dėti į įvairius patiekalus pagal savo skonį.
Sudedamosios dalys
Norėdami pasigaminti terijakio padažą namuose, jums reikės:
- vandens – 1/4 puodelio;
- krakmolo – 3 šaukšteliai;
- sojų padažo – 1/2 puodelio;
- česnako – 2 skiltelės;
- imbiero – 1 šaukštelis;
- medaus – 1 valgomasis šaukštas;
- alyvuogių aliejaus – 2 šaukšteliai;
- vyno acto – 1 valgomasis šaukštas.
Teriyaki Padažas Paruošimo procesas
- Sumaišykite visus ingredientus puode. Pirmiausia ištirpinkite krakmolą vandenyje.
- Smulkiai supjaustykite česnaką, nulupkite imbierą ir supjaustykite jį taip pat, kaip ir česnaką. Į vandenį supilkite sojų padažą, alyvuogių aliejų ir vyno actą. Sudėkite medų, česnaką ir imbierą.
- Keptuvę statykite ant silpnos ugnies. Mano viryklė yra elektrinė ir nustatyta maksimali 9. Aš jį įjungiau 3. Užvirinkite ir virkite kelias minutes (apie 5). Tada reikia nukošti česnakų ir imbiero padažą ir jį galima dėti į patiekalus.
- Supilkite naminį terijakio padažą į indą su dangteliu ir kurį laiką laikykite šaldytuve.
- Gero apetito!
Terijakio padažas
Šį blizgantį terijakio padažą lengva pasigaminti ir puikiai tinka turėti šaldytuve, kad galėtumėte juo pagardinti gruzdintas bulvytes, marinatus ar net kaip padažą azijietiškiems krekeriams.
Mityba: vienai porcijai
Pabrėžti maistinės medžiagos vienetą
- kcal 15
- mažai riebalų 0 g
- sočiųjų riebalų rūgščių 0 g
- angliavandenių 4g
- cukrų 3g
- skaidulinės medžiagos 0g
- baltymų 0,1 g
- druskos 0,33 g
1 ŽINGSNIS
Į nedidelį puodą supilkite 350 ml vandens, suberkite cukrų, sojų padažą, česnaką ir imbierą. Lėtai virkite, retkarčiais pamaišydami, kol cukrus ištirps. Virkite dar 5 min. arba kol taps blizgus ir šiek tiek sutirštės. Sumaišykite kukurūzų miltus su 1 valgomuoju šaukštu vandens ir greitai įmaišykite į padažą. Supilkite ryžių vyno actą. Jei vis dar per tiršta, įpilkite dar šlakelį vandens. Supilkite į švarų stiklainį ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
2 ŽINGSNIS
Atvėsęs laikysis šaldytuve iki 1 savaitės. Jei norite, prieš pat patiekdami pabarstykite sezamo sėklomis ir pavasariniais svogūnais.
Ingredientai
85 g šviesiai rudojo minkštojo cukraus
70 ml šviesaus sojų padažo
1 didelė česnako skiltelė, susmulkinta
4 cm ilgio imbiero gabalėlis, nuluptas ir smulkiai sutarkuotas
1 valgomasis šaukštas kukurūzų miltų
1 valgomasis šaukštas ryžių vyno acto