Teriyaki Padažas

Teriyaki padažas – Naminis receptas

Viskas prasidėjo nuo to, kad man reikėjo šio saldžiai sūraus padažo „azijietiškų” makaronų patiekalui paruošti. Artimiausiuose prekybos centruose negalėjau rasti terijakio padažo. Paprašiau, kad buteliuką nuvežtų į METRO. Taigi 300 ml padažo kainavo 320 rublių. Man atrodė, kad už tokį kiekį padažo brangu.

Nusipirkęs nusprendžiau internete pasidomėti, ar įmanoma terijakio padažą pasigaminti namuose, išleidžiant mažiau pinigų nei gataviems produktams. Paaiškėjo, kad tai įmanoma. Yra keliolika receptų, kaip pasigaminti terijakio padažą, o patys gaminimo būdai yra paprasti ir greiti. Pasirinkau vieną iš paprastų. Dalinuosi su jumis.

Terijakio padažo ingredientai

  • Sojų padažas

150 ml – (40 rublių 220 ml.)

  • Vyno actas 6 % (iš baltojo vyno)

1 valgomasis šaukštas

  • Džiovintas imbieras

1 arbatinis šaukštelis – (15 rublių už pakuotę)

  • Džiovinti česnakai

1 arbatinis šaukštelis – (20 rublių už pakuotę)

  • Cukranendrių cukrus

8 kubeliai arba 4 arbatiniai šaukšteliai – (50 rublių už 500 g)

  • Bulvių krakmolas

– 2 arbatiniai šaukšteliai be šliaužiklio – (30 rublių už 200 gr. pakuotę)

  • Medus

1 kupinas valgomasis šaukštas

  • Vanduo

80 ml – 1/3 briaunotos stiklinės

  • Rafinuotas alyvuogių arba saulėgrąžų aliejus

2 arbatiniai šaukšteliai

  • Stiklinis indas su dangteliu

Terijakio padažo receptas

1 žingsnis. Į keptuvę įpilkite sojų padažo, cukraus, česnako ir imbiero.

Įjunkite vidutinę liepsną po keptuve ir palaipsniui supilkite ir išpilkite:

  • 150 ml sojų padažo;
  • 8 cukraus kubelius arba 4 kupinus arbatinius šaukštelius;
  • 1 arbatinį šaukštelį imbiero ir česnako;
  • 1 valgomąjį šaukštą vyno acto;
  • 2 arbatinius šaukštelius aliejaus;
  • 1 valgomasis šaukštas medaus su šlifuokliu;

2 veiksmas. Supilkite actą, aliejų ir medų. sumaišykite

Padažą išmaišykite, kad cukrus nepriliptų prie indo sienelių. Laukiame, kol jis pradės virti.

Į 80 ml vandens įmaišome 2 arbatinius šaukštelius krakmolo. Taip atsikratome gumuliukų. Į verdantį padažą supilame krakmolo mišinį, gerai išmaišome ir išjungiame ugnį. Sveikiname. Jūsų terijakio padažas paruoštas.

3 žingsnis. Paruoštas terijakio padažas

Jei padažas atrodo skystas, nesijaudinkite. Po 5 minučių jis bus paruoštas ir taps tirštesnis. Po 15 minučių, kai padažas šiek tiek atvės, supilkite jį į stiklinį indą su dangteliu.

Aš terijakio padažą pagal šį receptą laikiau ne ilgiau kaip savaitę. Ilgiau palikti negalėjau, suvalgiau anksčiau.

Parašykite komentarą