Orkaitėje keptas pjaustytas moliūgas
Moliūgas yra būtina ir naudinga daržovė. Jei jums pasisekė nusipirkti saldų moliūgą, drąsiai kepkite jį pagal šį receptą. Su cukrumi ir sviestu orkaitėje keptas moliūgas yra gardus desertas! Sakau tašką – kur dar užjūrio vaisiai ir skanėstai!
Kepimui galiu rekomenduoti šių rūšių moliūgus: cukruotus, muskatinius, marmurinius ir graikinius.
Ingredientai
- Moliūgas – 800 g
- Sviestas – 30 g
- Vandens – 120 ml.
- Cukrus – 0,5 valg. š. l.
Žingsnis po žingsnio receptas
- Taigi, pasiruoškite prinokusį oranžinį saldų moliūgą, šiek tiek vandens, cukraus, sviesto. Moliūgą nulupkite nuo žievės ir sėklų, supjaustykite tokiais gabalėliais, kad būtų patogu juos sudėti į formą (didesni gabalėliai geriau nei maži).
- Perkelkite moliūgo gabaliukus į orkaitei atsparų indą ir užpilkite trupučiu vandens, tik tiek, kad moliūgo gabaliukai būtų panardinti į vandenį apie 3-5 mm. Užvirinkite vandenį (šiltą, atvėsusį ar karštą – jokio skirtumo).
- Moliūgo gabalėlius apibarstykite cukrumi.
- Ir ant kiekvieno moliūgo gabalėlio uždėkite po nedidelį gabalėlį sviesto – nedaugelis žino tokį triuką su sviestu, būtent su juo orkaitėje iškeptas moliūgas gaunasi skanus.
- Na, o dabar kepkite moliūgą orkaitėje (200 laipsnių temperatūroje, 25-40 minučių, priklausomai nuo moliūgo rūšies ir gabalėlių dydžio). Kepimo indo niekuo neuždenkite.
- Kai moliūgas taps minkštas, galite išjungti orkaitę ir patiekti moliūgą į stalą, aplieję kepimo metu susidariusiu sirupu. Orkaitėje keptas moliūgas paruoštas. Mėgaukitės patiekalu!