KREMINĖ KREVEČIŲ SRIUBA
Kvapni krevečių sriuba su grietinėle ir morkomis. Kreminę krevečių sriubą gana lengva paruošti. Krevetes lengviausia imti šaldytas nuluptas arba konservuotas. Supjaustytos morkos suteiks sriubai gražią spalvą ir sodrų skonį, o morkų žvaigždutės taps gardžia patiekalo puošmena. Šią sriubą geriausia patiekti su šviežiomis žolelėmis.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Grietinėlė – 1 krūva
- Krevetės – 150 gr
- Morkos – 1 vnt.
- Bulvės – 3 vnt.
- Svogūnų svogūnai – 1 vnt.
- Kvietiniai miltai – 1 valgomasis šaukštas.
- Vanduo – 2 l
- Sausi prieskoniai – 0,3 arbatinio šaukštelio
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis l
- Druska – 1,5 arbatinio šaukštelio
KEPIMO BŪDAS
- Sudėkite krevetes į lėkštę, pabarstykite prieskoniais ir palikite sustingti. Nulupkite morkas, bulves ir svogūnus.
- Bulves supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, įpilkite vandens ir pastatykite ant ugnies. Nuo užvirimo momento virkite 15 minučių ant silpnos ugnies.
- Kol bulvės verda, svogūną supjaustykite mažais kubeliais, storesnę morkos pusę supjaustykite apskritimais ir peiliu išpjaukite žvaigždutes. Likusias morkas ir atraižas sumalkite blenderiu arba sutarkuokite ant mažiausios tarkos.
- Kepkite morkų žvaigždutes augaliniame aliejuje ant silpnos ugnies, kol suminkštės.
- Į puodą prie bulvių sudėkite smulkintus svogūnus ir pjaustytas morkas, virkite dar 10 minučių.
- Į sriubą per sietelį nuolat maišydami supilkite miltus.
- Po miltų į puodą supilkite grietinėlę, įberkite druskos, sudėkite keptas žvaigždutes ir atšildytas krevetes.
- Sriubą virkite dar tris minutes, tada nukelkite nuo ugnies ir palikite 10 minučių virti po dangčiu.
- Kreminę krevečių sriubą pietums patiekite karštą su šviežiomis petražolėmis.