Švilpikai (Švilpikai)

Šiam patiekalui bulvės gali būti (o tai dar geriau) vakarykštės ir šiek tiek apdžiūvusios. Jei jų neturite, išvirkite juos, tada nusunkite vandenį ir laikykite ant silpnos ugnies, kad išgaruotų visa likusi drėgmė. Šlapios bulvės mums nieko gero neduos. Tada bulves sutrinkite kaip bulvių košei arba sumalkite mėsmale.

Kai bulvės atvės tiek, kad būtų galima maišyti rankomis, įmaišykite kiaušinius, miltus ir krakmolą. Taip, kai bulvės išverda, jas pasūdau, o tada nieko nededu.

Tada viskas sumaišoma, bet nereikia minkyti per stipriai ar per dažnai. Išmaišykite, pabarstykite stalą miltais ir susukite dešrelę. Tada šią dešrą suplokite ir supjaustykite mažais rombais.

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių, patepkite kepimo skardą aliejumi ir sudėkite ant jos mūsų rombus (arba bet ką, ką turite:)).

Kol visa tai kepa orkaitėje, kol šiek tiek išbrinksta ir įgauna auksinę spalvą, galime pradėti ruošti padažą. Man visada trūksta laiko. Tiksliau, aš jo nelaikau ir žiūriu į pačius švilpikus. Kai apačia paruduoja, juos apverčiu. Padažą galite pasigaminti patys ir patiekti kaip garnyrą prie mėsos, tačiau mano šeima mėgsta tokį: pakepinu nedidelį svogūną ir įdedu ne per smulkiai supjaustytų grybų.

Tada įmaišau šaukštą miltų ir pieno.

Kol gaminame padažą, orkaitėje gražiai iškepa mūsų švilpikas, kurį galite išsirinkti.

Produktai Švilpikai (Švilpikai)

bulvės 2 kg
kiaušiniai 2 vnt.
miltai 1 puodelis
krakmolo 2 šaukštai
Padažui
svogūnas pagal skonį
šampinjonai 250g
2 puodeliai pieno

Parašykite komentarą