ŠVIEŽIŲ AGURKŲ IR SŪRIO SALOTOS
Paprasta, greita, skanu, ekonomiška, tinkama kiekvienai dienai! Šviežių agurkų ir sūrio salotos – pavasariškai nuotaikingas užkandis. Sultingi agurkai, sūrio sluoksnis su kiaušinių baltymais ir tryniais, daug žalumynų – visa tai patiekalui suteikia gaivumo, malonaus skonio ir švelnios tekstūros.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI:
- kietasis sūris – 100 g
- Kiaušiniai – 3 vnt.
- agurkai – 2 vnt.
- krapai (2 šakelės) – 5 gr
- žaliasis svogūnas (2 plunksnos) – 10 gr
- Majonezas – 2 valgomieji šaukštai
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip pasigaminti šviežių agurkų ir sūrio salotas? Labai paprasta! Pirmiausia paruoškite visus reikiamus ingredientus pagal sąrašą. Ingredientus galima pridėti arba pakeisti pagal savo skonį. Galite naudoti parduotuvėje pirktą majonezą arba pasigaminti savo.
- Nuplaukite agurkus, nusausinkite. Supjaustykite mažais kubeliais. Kad salotos būtų švelnesnės, patariu nupjauti odelę. Agurkų skaičius priklauso nuo jų dydžio. Jei agurkai dideli, kaip mano, užtenka dviejų, jei trumpavaisiai, galite imti 3-4 gabaliukus.
- Kietai išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite. Padalykite į baltymus ir trynius. Baltymus sutarkuokite stambia tarka. Trynius sutarkuokite smulkia tarka. Trynius galite sutarkuoti iš karto arba tiesiai ant salotų, tada jie bus puresni.
- Sūrį sutarkuokite vidutine tarka. Tinka bet koks sūris. Aš turiu įprastą rusišką.
- Krapus ir žaliuosius svogūnus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Pasirinktinai galite pakeisti ar papildyti kitomis žolelėmis, pavyzdžiui, kalendra, petražolėmis, arba naudoti skirtingų žolelių mišinį.
- Visus ingredientus galite tiesiog sumaišyti salotinėje, tačiau aš mieliau salotas gaminu 14-16 cm skersmens kepimo žiede. Pirmuoju sluoksniu sudėkite kubeliais supjaustytą agurką ir užpilkite majonezu. Majonezą perkėliau į konditerinį maišelį ir nupjoviau galiuką. Taip patogiau nei šaukštu.
- Kitam sluoksniui paskirstykite tarkuotą sūrį ir užpilkite jį majonezu. Jei norite, kai kuriuos sluoksnius galite pasūdyti, bet aš paprastai į salotas su majonezu druskos nededu, užtenka majonezo.
- Toliau – tarkuoti baltymai ir majonezas.
- Kitas sluoksnis – tarkuoti tryniai.
- Ant viršaus pabarstykite likusias smulkintas žoleles.
- Prieš patiekdami nuimkite kepimo žiedą. Papuoškite salotas pagal pageidavimą. Gero apetito!