20 salotų su marinuotais grybais, kurios papuoš bet kurį stalą
Švieži grybai yra puikūs, bet ką daryti, kai norisi ko nors aštresnio ir pikantiškesnio? Štai 20 salotų su marinuotais grybais receptų kiekvienai progai!
1. Salotos su marinuotais grybais ir daržovėmis
Tinka bet kokie grybai arba jų mišinys.
Jums reikės:
- 300 g marinuotų grybų
- pusės svogūno
- 2 pomidorų
- 1 paprikos
- žolelių
- 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus.
Paruošimas: Papriką supjaustykite julieno juostelėmis, svogūną – plunksnelėmis, o pomidorus – žiedais. Ant viršaus sudėkite grybus, suberkite smulkintas žoleles ir salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei 1 valgomuoju šaukštu grybų sūrymo.
2. Salotos su kumpiu, marinuotais grybais ir aštriąja paprika.
Vietoj kumpio galite naudoti rūkytą vištieną arba dešrą.
Jums reikės:
- 150 g kumpio
- 200 g grybų
- Kajeno pipirų
- juodųjų pipirų
- maltų kalendrų ir majonezo.
Paruošimas: Supjaustykite kumpį ir grybus plonais griežinėliais, sumaišykite ir įberkite smulkintų prieskoninių žolelių. Majonezą sumaišykite su juodaisiais ir Kajeno pipirais ir užtepkite ant salotų.
3. Salotos su vištiena, marinuotais grybais ir pomidorais
Graži ir ryškiai raudona šių salotų spalva iš karto sužadina apetitą.
Jums reikės:
- 400 g rūkytos vištienos
- 200 g sūrio
- 100 g marinuotų grybų
- 1 svogūno
- 4 kiaušinių
- 5 pomidorų
- česnako
- majonezo ir citrinos sulčių.
Gaminimas: smulkiai supjaustykite svogūną ir atsargiai pakepinkite jį su grybais. Virtus kiaušinius ir sūrį sutarkuokite, vištieną supjaustykite, majonezą sumaišykite su citrinos sultimis ir česnaku. Sudėkite salotas sluoksniais arba sumaišykite.
4. Salotos su marinuotais grybais ir riešutais
Riešutai tokioms paprastoms salotoms suteikia įdomų atspalvį.
Jums reikės:
- 150 g marinuotų grybų
- 250 g mėsos
- 2 agurkų
- 4 kiaušinių
- 100 g sūrio
- 50 g graikinių riešutų
- majonezo.
Metodas: Išvirkite mėsą, supjaustykite ją kubeliais su grybais ir agurkais. Virtus kiaušinius ir sūrį sutarkuokite, graikinius riešutus susmulkinkite, salotas sumaišykite ir užpilkite majonezu.
5. Salotos su kopūstais ir marinuotais grybais
Tai skanios ir sočios salotos su marinuotais grybais kiekvienai dienai.
Jums reikės:
- 70 g marinuotų grybų
- 100 g šviežių kopūstų
- 3 valgomųjų šaukštų raugintų kopūstų
- 50 g virtų arba konservuotų pupelių
- 1 bulvės
- 1 burokėlio
- 2 marinuotų agurkų
- 1 valgomojo šaukštelio garstyčių
- 1 valgomojo šaukšto acto
- 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus.
Paruošimas: Išvirkite bulves ir burokėlius, supjaustykite juos kubeliais kartu su agurkais. Šviežius kopūstus susmulkinkite, sumaišykite visus ingredientus ir salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi su actu ir garstyčiomis.
6. Salotos su marinuotais grybais ir keptomis daržovėmis
Tai ne tik skanu, bet ir labai gražu!
Jums reikės:
- 100 g marinuotų grybų
- 2 burokėlių
- 3 bulvių
- 3 morkų
- 1 svogūno
- 200 g žirnelių
- 3 marinuotų agurkų
- žolelių
- 70 ml alyvuogių aliejaus
- 2 valgomųjų šaukštų obuolių acto
- 1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
- 1 valgomojo šaukšto cukraus
- 1 šaukštelio garstyčių.
Metodas: Morkas, burokėlius ir bulves iškepkite, kol suminkštės, žirnelius išvirkite. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais ir smulkiai supjaustykite svogūną. Burokėlius sumaišykite su pora šaukštų augalinio aliejaus, o likusias daržoves sudėkite į dubenį. Sudėkite grybus ir prieskonines žoleles, burokėlius ir salotas pagardinkite aliejumi, citrinos sultimis, actu, cukrumi ir garstyčiomis.
7. Salotos su kiauliena, marinuotais grybais ir džiovintomis slyvomis
Labai tinka tiek prie šaltos, tiek prie šiltos mėsos.
Jums reikės:
- 150 g marinuotų grybų
- 300 g kiaulienos
- 100 g grietinės
- 30 g sviesto
- 100 g žolelių
- 60 g džiovintų slyvų
- česnako
- 100 g sūrio.
Metodas: Mėsą supjaustykite griežinėliais ir apkepkite svieste, paskui troškinkite su grietine ir smulkintais česnakais. Sutarkuokite sūrį, supjaustykite grybus ir džiovintas slyvas, sumaišykite salotas ir pabarstykite smulkintomis žolelėmis.
8. Salotos su marinuotais grybais ir ananasais
Salotas papuoškite žolelėmis, riešutais arba granatų sėklomis.
Jums reikės:
- 400 g mėsos
- 3 svogūnų
- 4 kiaušinių
- 2 bulvių
- 400 g marinuotų grybų
- 200 g sūrio
- 500 g konservuotų ananasų
- majonezo
Paruošimas: Mėsą, kiaušinius ir bulves išvirkite, viską supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite grybus ir ananasus, sutarkuokite sūrį, smulkiai supjaustykite svogūną ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Sluoksniuokite svogūną, mėsą, ananasus, bulves, grybus, kiaušinius, tarkuotą sūrį ir vėl ananasus. Aptepkite juos majonezu.
9. Salotos su kalmarais ir marinuotais grybais
Greitos ir lengvos salotos, kurias gali įveikti bet kuris pradedantysis.
Jums reikės:
- 300 g kalmarų
- 150 g marinuotų grybų
- 4 agurkų
- 3 kiaušinių
- majonezo ir 1 citrinos sulčių.
Gaminimo būdas: Išvirkite kalmarus, supjaustykite juos žiedais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Susmulkinkite grybus, agurkus ir virtus kiaušinius, sumaišykite salotas ir užpilkite majonezu.
10. Sluoksniuotos salotos su vištiena ir marinuotais grybais
Nuostabiai atrodys, jei jas sudėsite į formą.
Jums reikės:
- 300 g vištienos
- 300 g marinuotų grybų
- 5 kiaušinių
- 250 g bulvių
- 1 ryšulėlio žaliųjų svogūnų
- 30 g sūrio
- majonezo.
Paruošimas: Vištieną, kiaušinius ir bulves išvirti. Bulves, kiaušinių baltymus ir trynius atskirai sutarkuokite, o vištieną supjaustykite smulkiais plaušeliais. Susmulkinkite grybus, žaliuosius svogūnus ir majonezą, sutarkuokite sūrį. Sluoksniuokite bulves, majonezą, svogūnus, grybus, majonezą, kiaušinių trynius, vištieną, majonezą, baltymus ir tarkuotą sūrį.
11. Salotos su marinuotais grybais ir porais
Įdomi klasikinio recepto variacija.
Jums reikės:
- 250 g marinuotų grybų
- 2 porų
- 1 skardinės žirnelių
- 2 marinuotų agurkų
- 1 obuolio
- 200 g kalakutienos
- majonezo
Paruošimas: Išvirkite kalakutieną ir atsitiktinai supjaustykite visus ingredientus. Salotas sumaišykite su majonezu ir pagal poreikį įberkite prieskonių.
12. Salotos su silke ir marinuotais grybais
Elegantiškos šventinės salotos, kurių pagrindą sudaro silkė po kailiu.
Jums reikės:
- 250 g silkės
- 200 g bulvių
- 300 g morkų
- 80 g svogūnų
- 250 g marinuotų grybų
- 4 kiaušinių
- druskos.
Metodas: Bulves ir kiaušinius išvirti ir sutarkuoti. Morkas sutarkuokite smulkia tarka, silkę supjaustykite kubeliais, o svogūną smulkiai supjaustykite. Sluoksniuokite bulves, majonezą, silkę, svogūnus, majonezą, kiaušinius, majonezą, grybus, majonezą ir morkas.
13. Salotos su marinuotais grybais ir lydytu sūriu
Agurkus geriau imti raugintus, bet tiks ir marinuoti arba sūdyti.
Jums reikės:
- 250 g kumpio
- 200 g lydyto sūrio
- 2 raugintų agurkų
- 250 g marinuotų grybų
- 3 kiaušinių
- 2 bulvių
- 1 morkos
- 1 svogūno
- majonezo
Metodas: Išvirkite bulves, kiaušinius ir morką ir viską smulkiai supjaustykite kubeliais. Taip pat kubeliais supjaustykite kumpį, lydytą sūrį ir raugintus agurkus. Supjaustykite svogūną ir sumaišykite salotas su majonezu.
14. Salotos su marinuotais grybais ir paprikomis
Švieži pipirai originaliai dera su grybais.
Jums reikės:
- 300 g vištienos
- 2 paprikų
- 3 kiaušinių
- 300 g marinuotų grybų
- 80 g sūrio
- majonezo
- žaliųjų svogūnų.
Paruošimas: Išvirkite vištieną ir kiaušinius, kiaušinius ir sūrį sutarkuokite, o mėsą susmulkinkite. Paprikas ir grybus smulkiai supjaustykite kubeliais, žaliąjį svogūną susmulkinkite. Sluoksniuokite vištieną, paprikas, kiaušinius, grybus, svogūnus ir sūrį, užtepkite majonezo.
15. Salotos su marinuotais grybais krepšeliuose
Patogus ir puošnus užkandis atvykus svečiams.
Jums reikės:
- 100 g vištienos
- 5 skardinės pupelių
- 70 g marinuotų grybų
- 2 marinuotų agurkų
- ketvirtadalio raudonojo svogūno
- 1 kiaušinio
- žaliojo svogūno
- majonezo ir grietinės.
Paruošimas: Išvirkite vištieną ir kiaušinį, visus ingredientus supjaustykite kubeliais, nuplaukite pupeles ir susmulkinkite žaliąjį svogūną. Salotas aptepkite grietine ir majonezu ir sudėkite į krepšelius.
16. Salotos su keptu kumpiu ir marinuotais grybais
O kad padarytumėte tvarkingą kamuoliuką kaip nuotraukoje, salotas pripildykite tarkuotų morkų ir žolelių.
Jums reikės:
- 200 g keptos kiaulienos
- 300 g marinuotų grybų
- 1 svogūno
- 100 g sūrio
- 2 marinuotų agurkų
- 3 kiaušinių
- majonezo.
Paruošimas: Svogūną ir marinuotus grybus susmulkinkite ir švelniai pakepinkite. Supjaustykite šoninę ir agurkus, sutarkuokite sūrį, išvirkite kiaušinius ir juos taip pat supjaustykite. Sumaišykite salotas ir užpilkite majonezu.
17. Vinaigretė su marinuotais grybais
Negalima pranokti šio klasikinio recepto.
Jums reikės:
- 1 burokėlio
- 150 g marinuotų grybų
- 2 bulvių
- 1 morkos
- 3 marinuotų agurkų
- 5 skardinės žirnelių
- 1 saujos raugintų kopūstų
- pusės svogūno
- alyvuogių aliejaus.
Metodas: Bulves, burokėlius ir morką išvirti, svogūną supjaustyti griežinėliais ir išvirti. Visas daržoves supjaustykite kubeliais, susmulkinkite grybus, sudėkite kopūstus ir žirnelius. Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
18. Salotos su marinuotais grybais ir šviežiais agurkais
Šioms salotoms tinka voveraitės arba pievagrybiai.
Jums reikės:
- 200 g vištienos
- 120 g agurkų
- 100 g sūrio
- 100 g marinuotų grybų
- žaliųjų svogūnų
- majonezo.
Paruošimas: Vištieną išvirkite ir visus ingredientus supjaustykite mažais kubeliais. Nedidelius grybus palikite sveikus, o pabaigoje salotas sumaišykite su majonezu.
19. Salotos su kukurūzais ir marinuotais grybais
Skoniui pagyvinti įdėkite šiek tiek ryžių.
Jums reikės:
- 1 skardinės marinuotų grybų
- 100 g ryžių
- 1 skardinės kukurūzų
- 200 g vištienos
- 1 skardinės ananasų
- majonezo.
Paruošimas: Išvirkite vištieną ir ryžius, suplėšykite vištieną į gabalėlius ir sudėkite kukurūzus. Susmulkinkite grybus ir ananasus, sumaišykite salotas ir apšlakstykite majonezu.
20. Salotos su marinuotais grybais ir kaparėliais
Jei pageidaujate, įdėkite šiek tiek varškės.
Jums reikės:
- 300 g pomidorų
- 2 avokadų
- 1 saujos marinuotų kaparėlių
- 100 g marinuotų grybų
- 1 ryšulėlio bazilikų
- 100 g sūrio
- 1 citrinos
- alyvuogių aliejaus
- česnako.
Paruošimas: visus ingredientus supjaustykite nedideliais plonais griežinėliais, sudėkite smulkintą baziliką ir tarkuotą sūrį. Salotas apšlakstykite česnakų aliejumi ir citrinos sultimis. Paruošta!