Skanus pusryčių receptas, pagal kurį kepami sūrio pyragėliai su sultenėmis ir manų kruopomis. Sūrio pyragai su manų kruopomis yra daug skanesni nei be jų.
Produktai Sūrio pyragėliai su sultenėmis ir manų kruopomis
Varškės sūris 5% – 350g
Kiaušinis – 0,5 gr.
Cukrus – 35 gr
Miltai – 30 gr
Manna – 1 valgomasis šaukštas (20 gr)
Sultenės – 30 gr
Sviestas – 20 g
Augalinis aliejus (alyvuogių) kepimui – 20 g
Druska
Pagal pageidavimą:
Vanilė
Cinamonas
Citrinos žievelė
Prieskoniai
Video receptasSūrio varškėčiai su sultenėmis ir manų kruopomis
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio varškėčiai su sultenėmis ir manų kruopomis
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su sultenėmis ir manų kruopomis – 1 žingsnis
Paruoškite visus sūrio pyragams skirtus ingredientus.
Man patinka, kai varškės pyragai yra trupiniai, bet jei norite lygios tekstūros, siūlau varškę pertrinti per sietelį arba sumalti blenderiu.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su sultenėmis ir manų kruopomis – 2 žingsnis
Kaip gaminti sūrio pyragus su manų kruopomis (keptuvėje):
Sumaišykite varškę, miltus, 0,5 kiaušinio (1 kiaušinį suplakite šakute ir naudokite pusę), manų kruopas, sultenes, cukrų ir prieskonius. Kai visi ingredientai susijungia ir masė nebelimpa prie rankų, galite formuoti sūrio pyragėlius.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su sultenėmis ir manų kruopomis – 3 etapas
Sūrio pyragaičius galima formuoti įvairiais būdais:
1 – paimkite norimo dydžio apvalią formą, pabarstykite ją miltais ir sudėkite į ją sūrio masę (taip visi sūrio pyragai bus visiškai vienodi);
2 – iš visos masės galima padaryti dešrą ir supjaustyti ją vienodais griežinėliais, iš kurių galima gaminti norimos formos – apvalius arba ovalius – sūrio pyragėlius.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su sultenėmis ir manų kruopomis – 4 žingsnis
Keptuvėje įkaitinkite 20 g sviesto ir 20 g saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus. Sūrio pyragėlius kepiau ant vidutinės ugnies, uždengusi dangčiu, po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės. Dėl to plutelė tampa traški, tačiau dėl uždaryto dangčio sūrio pyragaičiai su manų kruopomis iškepa ir viduryje.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su sultenėmis ir manų kruopomis – 5 etapas
Paruoštus sūrio pyragėlius su sultenėmis ir manų kruopomis geriausia patepti servetėle, kad būtų pašalintas aliejaus perteklius.
Sūrio pyragėlius patiekite su grietine arba uogiene.
*
Kai kuriuose receptuose galima rasti variantą, kai po kepimo keptuvėje sūrio pyragėliai siunčiami į orkaitę. Nusprendžiau išbandyti šį metodą, įdėdama keletą sūrio pyragėlių į orkaitės indą. Nepajutau jokio skirtumo ar skonio pagerėjimo, priešingai, traški plutelė kažkur dingo. Tikriausiai, jei orkaitė turės grilio funkciją, bus skanesnė, bet kol kas man tai laiko gaišimas.