Sūrio pyragėliai su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis

Padovanokite savo šeimai sveikus ir skanius pusryčius su saldžiais sūrio pyragėliais iš varškės, virtų ryžių ir manų kruopų! Kukurūzų miltų apvoliojimas sūrio pyragėlių paviršiuje sukuria gardžią traškią plutelę, ryžiai suteikia sūrumo, o sultenių dribsniai – papildomo saldumo. Išbandykite!

Ingredientai Sūrio pyragėliai su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis (2 porcijoms)

Varškė – 300 g
Ryžiai (kruopos) – 50 g
Arba virti ryžiai – 100 g
Kukurūzų miltai – 45 g
„Manna” kruopos – 30 g
Kiaušinis – 1 kiaušinis
Cukrus – 2 šaukštai.
Vanilinis cukrus – 10 g
Sultanės – 50 g
Augalinis aliejus (kepimui) – 2-3 šaukštai.
*
Patiekti (neprivaloma):
Grietinė, sviestas ir džemas – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio varškėčiai su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis – 1 žingsnis
Paruoškite produktus pagal sąrašą. Jei jau turite išvirtų ir atvėsintų ryžių, naudokite juos sūrio pyragėliams gaminti – tai užtruks daug trumpiau. Reikės apie 100 g virtų ryžių.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis – 2 etapas
Jei turite neapdorotų ryžių kruopų, tęskite virimą.
Užvirkite šiek tiek vandens. Ryžius užpilkite 100 ml verdančio vandens, uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 12-13 minučių. Tuomet išjunkite ugnį ir palikite virtus ryžius dar 5 minutėms. Tada nuimkite dangtį ir leiskite ryžiams atvėsti (tai užtrunka apie 30 minučių).

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis – 3 žingsnis
Užpilkite sultenes verdančiu vandeniu ir palikite 5-10 minučių pastovėti, kad jos taptų sultingos ir minkštos.

Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis – 4 žingsnis
Varškę sudėkite į dubenį. Įdėkite kiaušinį ir virtus ryžius ir atsargiai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis – 5 žingsnis
Įmaišykite vanilinį cukrų, manų kruopas ir cukrų. Nusausinkite sultenes ir taip pat sudėkite jas į dubenį.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis – žingsnis Nr. 6
Kruopščiai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis – 7 etapas
Lengvai sudrėkinkite delnus vandeniu, padalykite varškės masę į mažas porcijas ir suformuokite maždaug 1 cm storio sūrio pyragėlius. Sūrio pyragėlius iš visų pusių apvoliokite kukurūzų miltuose.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis – 8 etapas.
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Į keptuvę sudėkite sūrio pyragėlius.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis – 9 etapas
Kepkite sūrio pyragėlius su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis maždaug po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.

Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis – žingsnis Nr. 10
Sūrio pyragėlius kelioms sekundėms padėkite ant servetėlės arba popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Recepto nuotrauka: Sūrio pyragėliai su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis – 11 etapas
Trapūs, purūs sūrio pyragėliai su ryžiais, sultenėmis ir manų kruopomis paruošti. Patiekite sūrio pyragėlius, jei norite, pagardinkite grietine, uogiene ar džemu.
Gero apetito!

Parašykite komentarą