Sūrio pyragas

Varškės pyragas su varške ir sausainiais yra puikus desertas, kurį galima patiekti prie arbatos. Sūrio pyrago skonis puikus. Jame nėra šokolado, todėl jį galite duoti ir vaikams, nesibaimindami, kad jie bus alergiški. Sūrio pyragas gaminamas iš įprastų ingredientų ir nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių. Be abejo, šis originalus ir nuostabus desertas jums patiks ir nustebins tiek jus, tiek jūsų artimuosius.

Sudedamosios dalys

Sūrio pyragui pagaminti reikia:

  • Minkštas varškės sūris – 3 pakuotės;
  • Sausainiai „Jubilee” – 300 g;
  • sviestas – 200 gr;
  • kiaušinis – 3 vnt;
  • kondensuotas pienas – 1 stiklainis.

Maisto gaminimo procesas

  1. Sausainius sumalkite blenderiu, tada įmaišykite suminkštintą sviestą.
  2. Gerai sumaišykite sausainius ir sviestą.
  3. Kepimo formos dugną išklokite pergamentu ir patepkite sviestu.
  4. Sudėkite sausainius į formą, prispauskite juos ir 5-10 min. pašaukite į 150 laipsnių įkaitintą orkaitę, tada palikite atvėsti.
  5. Mikseriu suplakite varškę ir kiaušinius.
  6. Tada supilkite kondensuotą pieną ir toliau plakite.
  7. Ant atvėsusio sausainių pagrindo supilkite varškės masę.
  8. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite sūrio pyragą 180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 minučių (kai sūrio pyragas pakils, neleiskite jam įtrūkti).
  9. Švelnus ir skanus varškės ir sausainių sūrio pyragas, atvėsinkite, papuoškite uogomis ir patiekite.
  10. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą