Sūrio pyragaičiai nebūtinai turi būti gaminami iš miltų. Originalus varškės sūrio pyragas su avižiniais dribsniais yra nuostabūs maistingi pusryčiai, kurie suteiks ilgai išliekančios energijos.
Ingredientai Sūrio pyragaičiai su avižiniais dribsniais (3 porcijoms)
Varškės sūris – 200 gr
Avižiniai dribsniai – 3 šaukštai.
Kiaušinis (vidutinio dydžio) – 1 kiaušinis.
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas.
Duonos trupiniai – 1-2 valgomieji šaukštai
Druska – žiupsnelis
Augalinis aliejus (kepimui) – 3 šaukštai.
*
Patiekti (pagal pageidavimą):
Uogos (braškės, avietės, serbentai) – 10-15 gr
Šviežios mėtos – 1 šakelė
Į tokius skanius ir populiarius pusryčius kaip sūrio pyragaičiai dėti avižinius dribsnius – puiki idėja! Juk avižiniuose dribsniuose yra daug skaidulų, kurios šalina toksinus, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina organizmo apsaugą.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio varškėčiai su avižiniais dribsniais
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su avižiniais dribsniais – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus pagal sąrašą.
Iš nurodyto kiekio gavau 6 sūrio pyragėlius.
Kadangi sūrio pyragaičiai yra dietiniai, vietoj cukraus galite naudoti saldiklį arba nenaudoti nė vieno iš jų.
Sūrio pyragą galima gaminti su bet kokiu riebalų kiekiu.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su avižiniais dribsniais – 2 žingsnis
Į dubenį supilkite varškę ir įberkite žiupsnelį druskos. Jei varškė yra gremėzdiška ir sausa, sutrinkite ją trintuvu arba pertrinkite per smulkų sietelį. Į dubenį įmuškite kiaušinį.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su avižiniais dribsniais – 3 žingsnis.
Suberkite cukrų ir avižinius dribsnius.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su avižiniais dribsniais – 4 žingsnis.
Išmaišykite ir palikite 10-15 minučių, kol avižiniai dribsniai suminkštės.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su avižiniais dribsniais – žingsnis Nr. 5
Iš visos varškės masės paimkite apie 1 valgomąjį šaukštą, susukite į rutuliuką ir šiek tiek suplokite, kad gautųsi sūrio pyragas. Apvoliokite sūrio pyragą džiūvėsėliuose. Tą patį padarykite su visa varškės mase.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sūrio pyragėlius paskleiskite keptuvėje.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su avižiniais dribsniais – 6 etapas.
Kepkite sūrio pyragėlius su avižiniais dribsniais ant vidutinės ugnies maždaug po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su avižiniais dribsniais – žingsnis Nr. 7
Iškeptus sūrio pyragėlius sudėkite į lėkštę.
Recepto nuotrauka: Sūrio varškėčiai su avižiniais dribsniais – 8 žingsnis
Sūrio pyragaičiai be miltų paruošti. Jei norite, galite pabarstyti juos cukraus pudra, papuošti šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su avižiniais dribsniais – 9 žingsnis
Šiuos sūrio pyragus galima patiekti šiltus arba atšaldytus, jie skanūs ir vienu, ir kitu atveju. )
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su avižiniais dribsniais – žingsnis Nr. 10
Švelniai traškus apvalkalas išorėje ir minkšta, vidutiniškai saldi, erdvi masė viduje – tai sūrio pyragėliai su avižiniais dribsniais.
Recepto nuotrauka: Sūrio pyragaičiai su avižiniais dribsniais – 11 žingsnis
Gero apetito ir geros dienos!